Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3684662 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от 05.07.2009 г.
Кюфте Ислим кебап/Kцfteli İslim Kebabı/ image
Продукти:

500гр. смляно месо,
1 голям патладжан,
2 домата,
1-2 зелени чушки,
1 глава лук,
100 гр.кашкавал,
300 гр.доматено пюре,
1 ч.л.кимион,
1/2 ч.л.черен пипер,
4-5 стръка магданоз,
2-3 скилидки чесън,
сол,
растителна мазнина.
Приготвяне:
Патладжана нарязваме по дължина на тънко, посоляваме и оставяме да се отцеди черната вода.
Чушката, лукът, чесънът нарязваме на едро и слагаме в блендер.
Нарязваме фино и смесваме с месото.
Добавяме сол, пипер, магданоз и кимион и омесваме добре.
Добре е каймата да се остави смесена с другите продукти да престои известно време, за да се овкуси.
Патладжана измиваме и подсушаваме.
Нарязваме отново по дължина всеки резен на две.
Слагаме ги на кръст и върху него слагаме топче от месото/кюфте/завиваме с патладжана и забождаме с клечка за зъби.
Отгоре слагаме кръгче домат и завършваме с резен чушка.Трябва да изглеждат ето така.
Заливаме отгоре и около тях с мазнина, посоляваме и слагаме да печем във фурната на 220*С.След 15-20 мин.
Доматеното пюре смесваме с 1 с.л.брашно и сол и заливаме кюфтенцата.
Отгоре на клечката забиваме и по едно резенче кашкавал и допичаме.
Печем до готвност и докато се сгъсти сосчето.
Поръсваме с магданоз и босилек.

по идея на:/mutfaksirlari.com/

vkusnoikrasivo.com/recepy/220/%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%20%D0%98%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BC%20%D0%BA%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BF/K%C3%B6fteli%20%C4%B0slim%20Kebab%C4%B1/
Категория: Хоби
Прочетен: 2171 Коментари: 0 Гласове: 0
Патладжан кебап/Patlıcan Kebabı/ image
Продукти:

300 гр.кайма,
4 малки патладжана,
1 глава лук,
3-4 печурки,
3-4 скилидки чесън,
кимион, сол, растителна мазнина.
За гарниране, печени чушки и домати.
Приготвяне:
Лукът, гъбите и чесънът нарязваме на едро и в чопър донарязваме фино.
Смесваме със смляното месо, посоляваме, подправяме и оставяме да престои известно време.
Патладжана нарязваме на еднакви по големина кръгове , посоляваме и оставяме за кратко.
Нанизваме на шиш резен патладжан, върху него топче с кайма и така до края.
Около патладжаните подреждаме чушките и резени домати и печем до готовност около 40-50 мин. на 220*С във фурна или на барбекю.
vkusnoikrasivo.com/recepy/224/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%20%D0%BA%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BF/Patl%C4%B1can%20Kebab%C4%B1/


imageimage
imageimage
Категория: Хоби
Прочетен: 3252 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 07.07.2009 09:06
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3684662
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Юли, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031