Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на benyta
Име:
Albena Pavkova

Град:
Пловдив

Статистика
Популярни постинги:
1

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
2

Блогъри добавили в любими:
21

Блог вълни:
0
Последни постинги
Исках да зарадвам съпружието с десерт и се наложи да измисля това :))))

Овесени ядки 200-250гр

200 гр извара

150 гр заквасена сметана

100 гр стафиди

3-5с.л. мед

1 голям банан

2 ябълки

1.с.л масло

Канела

Индийско орехче

1ч.л. желатин

Шепа- две орехи

Замразени плодове – касис, малини, ягоди, къпини

 

 

Стафидите се накисват в гореща вода, колкото да ги покрие. През това време в комбайна се слагат около 200гр фини овесени ядки, 200гр извара, две големи супени лъжици заквасен сметана, лъжица меко масло, 3 големи с.л мед, половин банан, на малки парченца. канела и индийско орехче на вкус. Разбива се доре с пластмасовата перка. Прибавят се половината стафиди. Ако е много гъсто и малко от водата от стафидите. Разбърква се още веднъж и се разстила на дъното на откопчаваша се форма за торта, така че да е повдигнато постените. Моята форма е 22 см

В комбайна се слага металния нож. Слагат се двете ябълки и другата половина банан да се раздробят ситно. Сменя се ножа с пластмасовия. Добавя се останалата заквасена сметана, 2 с.л мед, останалите стафиди с водата, орехите, натроени едро. Отново канела и инд.орех  И шепа овесени ядки

Желатина се накисва в малко воа  - 2 пръста в чашка и се врътва в микровълновата за 15-20 сек да се стопи, без да кипи. Добавих лъжичка сметана и разбърках. След това се добавя в сместа на тънка струйка. Накрая се слагат замразените плодове, количество по желание. Разбърква се и се изсипва във формата. Захлажда се, украсява се с плодчета и се слага в хладилника да отлежава. половината стафиди


Категория: Хоби
Прочетен: 8812 Коментари: 0 Гласове: 2
Много бързо, лесно и уникално вкусно :)


2-3 ч.чаши настъргана тиква
1 ч.чаша захар може и малко отгоре
2-3 ч.чаши грахам брашно
1 ч.чаша кисело мляко с 1 ч.л. сода
1/2 ч.чаша олио
1 ч.л. канела
джинджифил
индийско орехче
стафиди по желание

Забърква се всичко в купа, на мен ми се стори малко гъсто и добавих малко прясно мялко. Изсипва се в добре намаслена тавичка и отгоре поръсих със захар. Пече се на 180-200 градуса.




Категория: Хоби
Прочетен: 8110 Коментари: 1 Гласове: 2
Продукти:
 
за блата:
1 пакетче масло 125 гр.
1/2ч.ч. захар
1-2 с.л. мед
1 яйце
1 ванилия
1 с.л. какао
250 гр брашно - 50:50 бяло и грахам

за пълнежа:
300 гр заквасена сметана
350 гр  безсолна извара
4 яйца
2/3 ч.ч. захар
1 пакет пудинг ванилия
1 ч.ч. плодове-замразениплодове - къпини, малини и касис

Приготвяне:
Разбива се яйцето и захарта, добавя се меда, какаото, ванилията. Прибавя се разтопеното и охладено масло. Разстила се по дъното на съда, в който ще се пече, с борд по стените. Моята форма за торта е с диаметър 22 см. Мисля, че може да понесе изтъняване за малко по-голям диаметър. Прибира се в хладилника докато се приготви крема за пълнежа.

Разбиват се с миксер захарта и изварата. Добавят се яйцата. Като стане гладка смес се добавя пудинга, както си е на прах и заквасената сметана. Прибвят се замразените плодове, разбърква се и се изсипва върху масленото тесто. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до стяане на пълнежа - около 40-50 минути

Категория: Хоби
Прочетен: 7502 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 03.10.2011 09:12

Шоколадови звездички с капучино

Копирано от тук: lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BE/

Продукти:
300 гр. брашно
125 гр. пудра захар
1 яйце
1 щ. сол
200 гр.меко краве масло
2 пакетчета капучино на прах – 2х18 гр.,без добавена захар
100 гр. натурален шоколад,настърган на ситно
200 гр. марципан /аз ползвах този ,купувам го от Lidl /
бял шоколад или глазура за украса

☆ Смесваме брашното,захарта,солта,капучиното на прах и настъргания шоколад.Добавяме мекото масло и яйцето.Месим,докато получим гладко тесто.
☆ Прибираме тестото в хладилника за два часа.
☆ Върху леко набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм.С форми изрязваме звездички,които печем в предварително загрята на 180º фурна около 10 мин.
☆ Остаяме ги да изстинат.
☆ През това време разточваме марципана на лист с дебелина 3-5 мм.и със същите формички изрязваме звездички.По желание може да се прибави в марципана настъргана кора от портокал.
☆ Намазваме леко едната страна на звездичките с част от глазурата.Слепваме ги две по две,като помежду им слагаме марципановата звездичка.
☆ Украсяваме с глазура.Моята направих по рецептата на Наталина ,като разбих добре един белтък с около 200 гр. пудра захар и лимонов сок.
източник: сп.”Pasteleria navideña”

estrellas6

Категория: Хоби
Прочетен: 9069 Коментари: 3 Гласове: 1
Пилешки дробчета на фурна

"пилешките дробчета се посоляват със сол и черен пипер, малко олио и се мятат във фурната.
В това време се задушават в няколко капки мазнина и вода 4-5 глави едро нарязан лук, 2 моркова, чушки на едно, магданоз и гъби, сол на вкус. Добавят се доматки (около половин буркан от консервираните като количество) и се оставя малко да изври водата. По желание може малко вино да се сложи. Аз обаче сипах малко бира при дробчетата.
като изври леко водата от доматите, изсипвам зеленчуците при дробчетата и бъркам. Оставям да се допече и ако ми се струва, че водата е в повече (нали дробчетата доста си пускат), поръсвам с брашно отгоре, бъркам и допичам 5 мин. Стана много вкусно Wink "

Източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34264.msg654729#msg654729



Категория: Хоби
Прочетен: 5929 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3677618
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031