Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3677554 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от Септември, 2011 г.
Шоколадови звездички с капучино Копирано от тук: lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BE/

image

Продукти:
300 гр. брашно
125 гр. пудра захар
1 яйце
1 щ. сол
200 гр.меко краве масло
2 пакетчета капучино на прах – 2х18 гр.,без добавена захар
100 гр. натурален шоколад,настърган на ситно
200 гр. марципан /аз ползвах този ,купувам го от Lidl /
бял шоколад или глазура за украса

☆ Смесваме брашното,захарта,солта,капучиното на прах и настъргания шоколад.Добавяме мекото масло и яйцето.Месим,докато получим гладко тесто.
☆ Прибираме тестото в хладилника за два часа.
☆ Върху леко набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм.С форми изрязваме звездички,които печем в предварително загрята на 180є фурна около 10 мин.
☆ Остаяме ги да изстинат.
☆ През това време разточваме марципана на лист с дебелина 3-5 мм.и със същите формички изрязваме звездички.По желание може да се прибави в марципана настъргана кора от портокал.
☆ Намазваме леко едната страна на звездичките с част от глазурата.Слепваме ги две по две,като помежду им слагаме марципановата звездичка.
☆ Украсяваме с глазура.Моята направих по рецептата на Наталина ,като разбих добре един белтък с около 200 гр. пудра захар и лимонов сок.
източник: сп.”Pasteleria navideсa”

image

Категория: Хоби
Прочетен: 9069 Коментари: 3 Гласове: 1
Пилешки дробчета на фурна

"пилешките дробчета се посоляват със сол и черен пипер, малко олио и се мятат във фурната.
В това време се задушават в няколко капки мазнина и вода 4-5 глави едро нарязан лук, 2 моркова, чушки на едно, магданоз и гъби, сол на вкус. Добавят се доматки (около половин буркан от консервираните като количество) и се оставя малко да изври водата. По желание може малко вино да се сложи. Аз обаче сипах малко бира при дробчетата.
като изври леко водата от доматите, изсипвам зеленчуците при дробчетата и бъркам. Оставям да се допече и ако ми се струва, че водата е в повече (нали дробчетата доста си пускат), поръсвам с брашно отгоре, бъркам и допичам 5 мин. Стана много вкусно image "

Източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34264.msg654729#msg654729


image
Категория: Хоби
Прочетен: 5928 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3677554
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930