Продукти:
300 гр. брашно
125 гр. пудра захар
1 яйце
1 щ. сол
200 гр.меко краве масло
2 пакетчета капучино на прах – 2х18 гр.,без добавена захар
100 гр. натурален шоколад,настърган на ситно
200 гр. марципан /аз ползвах този ,купувам го от Lidl /
бял шоколад или глазура за украса
☆ Смесваме брашното,захарта,солта,капучиното на прах и настъргания шоколад.Добавяме мекото масло и яйцето.Месим,докато получим гладко тесто.
☆ Прибираме тестото в хладилника за два часа.
☆ Върху леко набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм.С форми изрязваме звездички,които печем в предварително загрята на 180є фурна около 10 мин.
☆ Остаяме ги да изстинат.
☆ През това време разточваме марципана на лист с дебелина 3-5 мм.и със същите формички изрязваме звездички.По желание може да се прибави в марципана настъргана кора от портокал.
☆ Намазваме леко едната страна на звездичките с част от глазурата.Слепваме ги две по две,като помежду им слагаме марципановата звездичка.
☆ Украсяваме с глазура.Моята направих по рецептата на Наталина ,като разбих добре един белтък с около 200 гр. пудра захар и лимонов сок.
източник: сп.”Pasteleria navideсa”
"пилешките дробчета се посоляват със сол и черен пипер, малко олио и се мятат във фурната.
В това време се задушават в няколко капки мазнина и вода 4-5 глави едро нарязан лук, 2 моркова, чушки на едно, магданоз и гъби, сол на вкус. Добавят се доматки (около половин буркан от консервираните като количество) и се оставя малко да изври водата. По желание може малко вино да се сложи. Аз обаче сипах малко бира при дробчетата.
като изври леко водата от доматите, изсипвам зеленчуците при дробчетата и бъркам. Оставям да се допече и ако ми се струва, че водата е в повече (нали дробчетата доста си пускат), поръсвам с брашно отгоре, бъркам и допичам 5 мин. Стана много вкусно "
Източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34264.msg654729#msg654729