Интересни рецепти събрани (копирани) от нета -
сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :)
повечето са от:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/
Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Постинги в блога от Февруари, 2009 г.
22.02.2009 16:24 -
Полезни бонбонки за подсилване
3-4 лъжици захаросан мед
прополис - една пръчица около 1-2 грама
смляно ленено семе около 1 ч.л.
смлян сусам олоко 2-3 ч.л.
ябълково брашно колкото поеме за сгъстяване
може да се добавят и кокосови стърготини, смляни орехи или други ядки...
пшеничен зародиш
Меда с разните полезности се обърква на каша и се сгъстява с ябълковото брашно.
За да е по-лесно оформянето на топченцата може да се остави за малко в хладилника.
След като се оформят топченката се овалват добре в пшеничния зародиш.
Ще ги съхранявам в хладилника и всяка сутрин на гладно по 1-2 бонбончета ще си хапва моята госпожица
прополис - една пръчица около 1-2 грама
смляно ленено семе около 1 ч.л.
смлян сусам олоко 2-3 ч.л.
ябълково брашно колкото поеме за сгъстяване
може да се добавят и кокосови стърготини, смляни орехи или други ядки...
пшеничен зародиш
Меда с разните полезности се обърква на каша и се сгъстява с ябълковото брашно.
За да е по-лесно оформянето на топченцата може да се остави за малко в хладилника.
След като се оформят топченката се овалват добре в пшеничния зародиш.
Ще ги съхранявам в хладилника и всяка сутрин на гладно по 1-2 бонбончета ще си хапва моята госпожица
19.02.2009 16:25 -
Салата от печено цвекло
Салата от печено цвекло
4-5 малки глави червено цвекло
3-4 глави стар кромид лук
1 кафена чаша елда
зехтин, лимонов сок и малко сол
Елдата се накисва за около половин час и след това се сварява. Цвеклото и стария лук се измиват много добре без да се белят и се слагат във фурна да се опекат. След като омекнат се обелват и нарязват на ситно. Добавя се сварената елда и се подправя на вкус със зехтина лимоновия сок и лука. Голяма е вкусотия, а е и полезно
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=338664.75
4-5 малки глави червено цвекло
3-4 глави стар кромид лук
1 кафена чаша елда
зехтин, лимонов сок и малко сол
Елдата се накисва за около половин час и след това се сварява. Цвеклото и стария лук се измиват много добре без да се белят и се слагат във фурна да се опекат. След като омекнат се обелват и нарязват на ситно. Добавя се сварената елда и се подправя на вкус със зехтина лимоновия сок и лука. Голяма е вкусотия, а е и полезно
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=338664.75
16.02.2009 08:53 -
По-различна бисквитена торта
6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се добавя студеното млякото , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно.
първо си разтапям шоколада и маслото на водна баня ,след това натрушавам бисквитите , слагам смлените орехи отдоло слагам фолио за да може да се обърнe по лесно тортата ,добавям шоколада с маслото след това добавям студеното мляко и разбърквам и така на определено време разбърквам торатата и я оставям в хладиника за около 3,4 часа след това я обръщам
тук имам една снимка но тук съм сложила повече шоколад и локум по принцип е по светъл цвят самата торта
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.msg10096774#msg10096774
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се добавя студеното млякото , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно.
първо си разтапям шоколада и маслото на водна баня ,след това натрушавам бисквитите , слагам смлените орехи отдоло слагам фолио за да може да се обърнe по лесно тортата ,добавям шоколада с маслото след това добавям студеното мляко и разбърквам и така на определено време разбърквам торатата и я оставям в хладиника за около 3,4 часа след това я обръщам
тук имам една снимка но тук съм сложила повече шоколад и локум по принцип е по светъл цвят самата торта
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.msg10096774#msg10096774
Търсене