Овесени ядки 200-250гр
150 гр заквасена сметана
100 гр стафиди
3-5с.л. мед
1 голям банан
2 ябълки
1.с.л масло
Канела
Индийско орехче
1ч.л. желатин
Шепа- две орехи
Замразени плодове – касис, малини, ягоди, къпини
Стафидите се накисват в гореща вода, колкото да ги покрие. През това време в комбайна се слагат около 200гр фини овесени ядки, 200гр извара, две големи супени лъжици заквасен сметана, лъжица меко масло, 3 големи с.л мед, половин банан, на малки парченца. канела и индийско орехче на вкус. Разбива се доре с пластмасовата перка. Прибавят се половината стафиди. Ако е много гъсто и малко от водата от стафидите. Разбърква се още веднъж и се разстила на дъното на откопчаваша се форма за торта, така че да е повдигнато постените. Моята форма е 22 см
В комбайна се слага металния нож. Слагат се двете ябълки и другата половина банан да се раздробят ситно. Сменя се ножа с пластмасовия. Добавя се останалата заквасена сметана, 2 с.л мед, останалите стафиди с водата, орехите, натроени едро. Отново канела и инд.орех И шепа овесени ядки
Желатина се накисва в малко воа - 2 пръста в чашка и се врътва в микровълновата за 15-20 сек да се стопи, без да кипи. Добавих лъжичка сметана и разбърках. След това се добавя в сместа на тънка струйка. Накрая се слагат замразените плодове, количество по желание. Разбърква се и се изсипва във формата. Захлажда се, украсява се с плодчета и се слага в хладилника да отлежава. половината стафиди
Сексът и селото 4: Да сменя ли Ракетата?
Свитъците от Мъртво море