Постинг
09.07.2009 12:19 -
Котидж пай - RUMINNA
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3659 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 14:33
Прочетен: 3659 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 14:33
* 500 грама кайма - телешка използвам аз
* 2 глави чесън
* 2 глави лук
* 3 моркова
* доматено пюре или сок
* риган
* кубче телешки бульон - САМО ако ползвате, не е задължителен
* подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, аз слагам и къри
* грах - по желание, гъби - също по желание
За картофеното пюре - 4-5 големи картофа, 1 лъжица масло, сол, пипер, настърган кашкавал на вкус.
Лукът и чесънът се задушават, прибавят се морковите, каймата и като се задуши всичко останало. Аз слагам и горчица понякога и повече домати, защото го обичам по-течно. Може да се добави и грах. Ако ви се стори течно винаги може да се сгъсти с 1 лъжичка нишесте. Когато морковите и лукът почти омекнат и водата се изпари сместа се изиспва в тавичка и се покрива с картофеното пюре, разбъркано с кашкавал. Отгоре също може да се настърже накрая. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса. Ето и снимка
mama.btv.bg/forum/viewtopic.php
* 2 глави чесън
* 2 глави лук
* 3 моркова
* доматено пюре или сок
* риган
* кубче телешки бульон - САМО ако ползвате, не е задължителен
* подправки на вкус - черен пипер, червен пипер, аз слагам и къри
* грах - по желание, гъби - също по желание
За картофеното пюре - 4-5 големи картофа, 1 лъжица масло, сол, пипер, настърган кашкавал на вкус.
Лукът и чесънът се задушават, прибавят се морковите, каймата и като се задуши всичко останало. Аз слагам и горчица понякога и повече домати, защото го обичам по-течно. Може да се добави и грах. Ако ви се стори течно винаги може да се сгъсти с 1 лъжичка нишесте. Когато морковите и лукът почти омекнат и водата се изпари сместа се изиспва в тавичка и се покрива с картофеното пюре, разбъркано с кашкавал. Отгоре също може да се настърже накрая. Пече се около 30-40 минути на 200 градуса. Ето и снимка
mama.btv.bg/forum/viewtopic.php
Търсене