Постинг
17.03.2009 15:41 -
Рошковци с чесън и морковчета
Продукти:
- картофи
- чесън
- моркови
- зехтин, горчица, балсамико, соев сос, черен пипер, натрошен бульон.
Начин на приготвяне:
Картофките се обелват и се нарязват от едната страна, като ветрило.
Но целта е да останат цели.
В прорезчетата се поставят тънки резънчета чесънче и морковче.
Прави се дресинг от подрпавките и с четка се намазва хубаво всяко картофче.
Налива се половин чаена чашка вода в тавата и се завива с фолио. Пече се на 250 градуса за около 30 мин. Маха се фолиото и се запича до златиста коричка и готовност на картофчетата.
Направо се топят в устата. Чесънчето почти се стопява и не е натрапчив вкусът му.
Става идеална гарнитура или основно ястие от тези картофки.
http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=14&page=47
Няма коментари
Търсене