Постинг
29.12.2008 10:02 -
Млечна баница (еврейска кухня)
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 5431 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 26.01.2009 10:52
Прочетен: 5431 Коментари: 5 Гласове:
0
Последна промяна: 26.01.2009 10:52
Млечна баница (еврейска кухня)
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1775.html
МЛЕЧНА БАНИЦА
----------------------
за тестото:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио (или 150гр масло)
2 с.л. захар
1 ч.ч. вода
щипка сол
1 равна ч.л. сода
за крема:
6-7 яйца
9 с.л. захар (според мен са малко, аз слагам 1ч.ч.)
1.200 л мляко
ванилия
1. В тенджера се загряват до завиране водата, захарта, солта и содата. Изсипва се бързо брашното и енергично се разбърква. Веднага се снема от огъня.
2. Полученото пясъчно тесто се измесва докато е още топло и се разстила в тава (28-30 см) , като се оформя перваз по стените на тавата.
3. Междувременно се загрява млякото (не е необходимо да завира), а отделно се разбиват яйцата със захарта. В топлото мляко се изсипват разбитите яйца и се разбърква добре. Добавя се ванилия.
4. Върху приготвената подложка се изсипва много бавно и внимателно млякото като се внимава да не се скъса кората! Най-добре е да се направи това с черпак.
5. Пече се във фурната около 25-30 минути до стягане на млякото и получаване на златисто-кафява коричка.
6. Оставя се на хладно поне няколко часа.
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1775.html
МЛЕЧНА БАНИЦА
----------------------
за тестото:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио (или 150гр масло)
2 с.л. захар
1 ч.ч. вода
щипка сол
1 равна ч.л. сода
за крема:
6-7 яйца
9 с.л. захар (според мен са малко, аз слагам 1ч.ч.)
1.200 л мляко
ванилия
1. В тенджера се загряват до завиране водата, захарта, солта и содата. Изсипва се бързо брашното и енергично се разбърква. Веднага се снема от огъня.
2. Полученото пясъчно тесто се измесва докато е още топло и се разстила в тава (28-30 см) , като се оформя перваз по стените на тавата.
3. Междувременно се загрява млякото (не е необходимо да завира), а отделно се разбиват яйцата със захарта. В топлото мляко се изсипват разбитите яйца и се разбърква добре. Добавя се ванилия.
4. Върху приготвената подложка се изсипва много бавно и внимателно млякото като се внимава да не се скъса кората! Най-добре е да се направи това с черпак.
5. Пече се във фурната около 25-30 минути до стягане на млякото и получаване на златисто-кафява коричка.
6. Оставя се на хладно поне няколко часа.
Ще си я приготвя ..на 31.12 ,...и после ще ти кажа какво съм сторила...благодаря ти
цитирайАко не успея и аз да я пробвам до тогава....
ще чакам коментар с нетърпение :)
цитирайще чакам коментар с нетърпение :)
3.
анонимен -
май рецепрата или самото приготвяне е непълно
24.01.2009 09:14
24.01.2009 09:14
а къде слагаме маслото или олиото?
цитирайАз така и още не съм я пробвала, но предполагам, че е още в стъпка едно. Не бях забелязала, че е пропуснато в обяснението.
цитирайРеших да пробвам, но съм разочарована.
Очаквах нещо по-така.
Сега ще кача снимки на резултата, но като вкус не е нещо кай знае какво.
цитирайОчаквах нещо по-така.
Сега ще кача снимки на резултата, но като вкус не е нещо кай знае какво.
Търсене