Постинг
18.06.2008 14:41 -
Картофи “Ани” (печен чипс)
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3172 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 30.07.2008 16:54
Прочетен: 3172 Коментари: 2 Гласове:
0
Последна промяна: 30.07.2008 16:54
Картофи “Ани” (печен чипс)
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg59721.html#msg59721
2 порции
5 едри картофа( ~700 гр.)
4 с.л.зехтин
20 гр. краве масло.
Картофите се обелват и нарязват на тънко(като за чипс). Редят се в 2 гювечета на пластове, като се ръсят с зехтин. Най отгоре се разпределя маслото. Пекат се на фурна 220 гр. около 45 мин. с капаче и 15 мин.без капаче. Обръщат се внимателно в чиния, за да се запази формата.
--------------------------------------
Тези картоки стават идеално и за гарнитура, но тогава количеството в една порция трябва доста да се намали - разпределят се в 5 гювечета и се пекат по малко време.
При всички случаи се получава нещо с хрупкава коричка и кремоообразно в средата, да си оближете пръстите.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg59721.html#msg59721
2 порции
5 едри картофа( ~700 гр.)
4 с.л.зехтин
20 гр. краве масло.
Картофите се обелват и нарязват на тънко(като за чипс). Редят се в 2 гювечета на пластове, като се ръсят с зехтин. Най отгоре се разпределя маслото. Пекат се на фурна 220 гр. около 45 мин. с капаче и 15 мин.без капаче. Обръщат се внимателно в чиния, за да се запази формата.
--------------------------------------
Тези картоки стават идеално и за гарнитура, но тогава количеството в една порция трябва доста да се намали - разпределят се в 5 гювечета и се пекат по малко време.
При всички случаи се получава нещо с хрупкава коричка и кремоообразно в средата, да си оближете пръстите.
1.
анонимен -
hahahhaha
28.07.2008 13:48
28.07.2008 13:48
Голям смях!! Я вземи пиши пони твои впечатления - дали си направила нещо от това, дето си копирала? от целия форум на гответесмен?
Нещастна крадла на снимки!
цитирайНещастна крадла на снимки!
2.
анонимен -
Може би не знаете, че публикувайки ...
28.07.2008 21:22
28.07.2008 21:22
Може би не знаете, че публикувайки чужда рецепта, би трябвало да упоменете и източника. В конкретния случай тази рецепта и тази снимка не са Ваши. Не се ли замисляте, че попадате под ударите на закона за присвояване на интелектуална собственост?
цитирайТърсене