Постинг
17.03.2009 15:44 -
Телешко с кус-кус
Продукти:
- смляно телешко месо
- кус-кус
- яйца
- прясно млякото-кисело мляко
- моркови и лук
- сол,черен пипер.
Начин на приготвяне:
Телешкото се смила и се подправя със сол и малко черен пипер. Слага се и едно стрито пилешко бульонче. Морковите и лукът се нарязват на ситно. Запържват се малко и се добавя към тях смляното телешко месо. Добавя се и малко водичка и каймата се задушава до полуготовност.
В йенски съд се поставя най-отдолу каймата, отгоре се сипва сварения кус-кус. Прави се заливка от прясното,киселото мляко и яйцата. Прибавя се и малко сол. Залива се и се разклаща,за да попие сместа надолу.
Пече се на 200 градуса около 40 минути.
http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=14&page=55
- смляно телешко месо
- кус-кус
- яйца
- прясно млякото-кисело мляко
- моркови и лук
- сол,черен пипер.
Начин на приготвяне:
Телешкото се смила и се подправя със сол и малко черен пипер. Слага се и едно стрито пилешко бульонче. Морковите и лукът се нарязват на ситно. Запържват се малко и се добавя към тях смляното телешко месо. Добавя се и малко водичка и каймата се задушава до полуготовност.
В йенски съд се поставя най-отдолу каймата, отгоре се сипва сварения кус-кус. Прави се заливка от прясното,киселото мляко и яйцата. Прибавя се и малко сол. Залива се и се разклаща,за да попие сместа надолу.
Пече се на 200 градуса около 40 минути.
http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=14&page=55
Няма коментари
Търсене