Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2009 15:44 - Телешко с кус-кус
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 1933 Коментари: 0 Гласове:
0



Продукти:
- смляно телешко месоimage
- кус-кус
- яйца
- прясно млякото-кисело мляко
- моркови и лук
- сол,черен пипер.

Начин на приготвяне:
Телешкото се смила и се подправя със сол и малко черен пипер. Слага се и едно стрито пилешко бульонче. Морковите и лукът се нарязват на ситно. Запържват се малко и се добавя към тях смляното телешко месо. Добавя се и малко водичка и каймата се задушава до полуготовност.
В йенски съд се поставя най-отдолу каймата, отгоре се сипва сварения кус-кус. Прави се заливка от прясното,киселото мляко и яйцата. Прибавя се и малко сол. Залива се и се разклаща,за да попие сместа надолу.
Пече се на 200 градуса около 40 минути.

http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=14&page=55



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3684762
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930