Постинг
18.06.2008 14:43 -
Салата от печена бамя
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3925 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 30.07.2008 16:52
Прочетен: 3925 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 30.07.2008 16:52
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg26093.html#msg26093
Продукти за 2-3 порции
400 гр бамя (дребничките са най-вкусни)
за дресинга :
сока на 1 лимон
40-50 мл оцет
50 мл зехтин/олио
2-3 ск. счукан чесън
2 малки (1 голяма) гл. ситно нарязан лук
щипка сол
щипка захар
магданоз
Приготвяне:
* Бамята се пече ( опуква се) направо на котлона (или на сухо в тиган с тънко дъно)
* Продуктите за дресинга се разбиват хубаво, като лука се добавя накрая
* Изсипва се в купа с капак
* Готовата изпечена бамя се прибира в купата и затваря да се задуши за поне 10 мин.
* При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз (за него съм обяснила някъде напред, че няма да го видите в моята чиния, тъй като не ми е любим, но мъжо казва, че с магданоза е по-вкусно. Но пък почти никога не успявам да му снимам чинията)
Продукти за 2-3 порции
400 гр бамя (дребничките са най-вкусни)
за дресинга :
сока на 1 лимон
40-50 мл оцет
50 мл зехтин/олио
2-3 ск. счукан чесън
2 малки (1 голяма) гл. ситно нарязан лук
щипка сол
щипка захар
магданоз
Приготвяне:
* Бамята се пече ( опуква се) направо на котлона (или на сухо в тиган с тънко дъно)
* Продуктите за дресинга се разбиват хубаво, като лука се добавя накрая
* Изсипва се в купа с капак
* Готовата изпечена бамя се прибира в купата и затваря да се задуши за поне 10 мин.
* При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз (за него съм обяснила някъде напред, че няма да го видите в моята чиния, тъй като не ми е любим, но мъжо казва, че с магданоза е по-вкусно. Но пък почти никога не успявам да му снимам чинията)
Къде се намира прословутата G-точка на ж...
ЗА ЖЕНИТЕ - СТИХОВЕ, ПЕСНИ, ВИД...
ПАСХАТА-ОТ 3 АПРИЛ 2015
ЗА ЖЕНИТЕ - СТИХОВЕ, ПЕСНИ, ВИД...
ПАСХАТА-ОТ 3 АПРИЛ 2015
1.
анонимен -
за бамята
28.07.2008 13:46
28.07.2008 13:46
Що ли така са ми страшно познати тези бами и чиния ??????
Дори и емотиконите са копи-пейстнати!!!!
Айде рецепта копирана-крадена, ама и снимката ли бе????????
еееееееееееееее то бива ама цял блог с чужди снимки???????????
цитирайДори и емотиконите са копи-пейстнати!!!!
Айде рецепта копирана-крадена, ама и снимката ли бе????????
еееееееееееееее то бива ама цял блог с чужди снимки???????????
2.
анонимен -
некоректно
28.07.2008 14:40
28.07.2008 14:40
Грозно, много некоректно е от ваша страна да си приписвате заслугите и да загърбвате труда на истинските автори. Съжалявам, но не мога да се въздържа да изкажа мнението си. :(( Дано си вземете бележка
цитирай
3.
анонимен -
Опааааааааа
29.07.2008 11:35
29.07.2008 11:35
Ехо.
К`во става тука бре ей? Тъкмо си помислих, че туй партизанския блог на Бордовски, пък то......... Стоева, и ти ли си тука?
цитирайК`во става тука бре ей? Тъкмо си помислих, че туй партизанския блог на Бордовски, пък то......... Стоева, и ти ли си тука?
4.
анонимен -
bamyata
23.07.2009 05:44
23.07.2009 05:44
ne znam za takava recepta no eto druga koyato e po dobra //da se izparje kato ribki
цитирайТърсене