Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2010 15:40 - Хляб Рижи завъртулки
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 3960 Коментари: 0 Гласове:
0



 image
   
image 
  • 3 ч.ч. брашно
  • 10 г суха мая
  • 50 мл олио
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.ч. прясно мляко или вода
  • 2 с.л. доматено пюре (лютеница, апетитка)

image   Смесват се всички продукти (без доматеното пюре) и се замесва тесто. Разделя се на две равни части. В едната се добавя доматеното пюре и се меси с малко брашно, докато се хомогенизира добре. После всяка част се разделя на четири равни части. Взема се едно бяло топче и се разточва на тънка кора. Отгоре се поставя разточена кора от доматено тестено топче. Завива се на руло. По същия начин се правят още три рула. Нареждат се в продълговата форма за кекс, застлана с хартия за печене, като на дъното се поставя едно до друго две от рулата. Едното руло се поставя с шевовете надолу, а другото нагоре. Отгоре се поставят другите две рула, като върху това, което е с шевовете нагоре се поставя руло с шевовете надолу, а върху другото - с шевовете нагоре, може да са с шевовете и надолу. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си два пъти и се пече на 180 С до готовност (пробва се с клечка). Хляба се изважда от формата и се оставя да изстива върху решетка.
Източник: http://www.receptite.com/recepta.php?r=15027



Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 2862650
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 613
Архив
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930