Постинг
06.09.2009 07:56 -
Хайвер от черни маслини и орехи
Хайвер от черни маслини и орехи
Продукти:
300 гр. черни маслини без костилки
100 гр. бяло саламурено сирене (ако е много солено, трябва да се обезсоли)
50 гр. орехи
4-5 скилидки чесън
4-5 с.л. прясно мляко
100-150 мл. олио
Приготовление:
Маслините, сиренето, орехите и чесъна се слагат в купата на пасатора и се смилат до получаване на еднородна смес. След това постепенно, на тънка струйка започвате да добавяте олиото. Изсипва се малка част от него и се бърка с пасатора или ножа на миксера, доката стане еднородна смес. След това се добавя от млякото и така до края. По подобен начин (поне аз така го правя) се разбива хайвер от риба. В крайна сметка се получава еднородна маса малко по-гъста от майонеза.
Надявам се да Ви хареса. Чудесно е като предястие, поднесено с тънки препечени филийки черен хляб, сухарчета или кракери. И разбира се чашка винце!
източник:http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg20450.html#msg20450
Продукти:
300 гр. черни маслини без костилки
100 гр. бяло саламурено сирене (ако е много солено, трябва да се обезсоли)
50 гр. орехи
4-5 скилидки чесън
4-5 с.л. прясно мляко
100-150 мл. олио
Приготовление:
Маслините, сиренето, орехите и чесъна се слагат в купата на пасатора и се смилат до получаване на еднородна смес. След това постепенно, на тънка струйка започвате да добавяте олиото. Изсипва се малка част от него и се бърка с пасатора или ножа на миксера, доката стане еднородна смес. След това се добавя от млякото и така до края. По подобен начин (поне аз така го правя) се разбива хайвер от риба. В крайна сметка се получава еднородна маса малко по-гъста от майонеза.
Надявам се да Ви хареса. Чудесно е като предястие, поднесено с тънки препечени филийки черен хляб, сухарчета или кракери. И разбира се чашка винце!
източник:http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg20450.html#msg20450
Няма коментари
Търсене