Постинг
18.06.2008 15:12 -
Запеканка с картофи и тиква
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 4772 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 30.07.2008 16:29
Прочетен: 4772 Коментари: 6 Гласове:
0
Последна промяна: 30.07.2008 16:29
Запеканка с картофи и тиква
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg9486.html#msg9486
много мързеливо и лесно, а оказало се и вкусно
Продукти за 5 порции:
4 големи картофа
150 гр тиква - изчистена
1 глава лук
по 1 к л чубрица, самардала и черен пипер
100гр маргарин
1 парче наденица (около 200гр )
100 гр сирене
2-3 яйца
150гр кашкавал
Картофите се обелват и сваряват с тиквата. ( водата да е 2/3 на нивото на картофите - иначе стават воднисти)
Пасират се (намачкват с вилица) и се прибавят подправките, ситно нарязания лук, маргарина и сол на вкус.
Сместа се разстила в тавичка.
Върху нея - нарязаната наденица (или какъв да е колбас)
Залива се с разбитите яйца
Настъргват се сиренето и кашкавала.
Пече се за около 20 мин. в загрята фурна.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg9486.html#msg9486
много мързеливо и лесно, а оказало се и вкусно
Продукти за 5 порции:
4 големи картофа
150 гр тиква - изчистена
1 глава лук
по 1 к л чубрица, самардала и черен пипер
100гр маргарин
1 парче наденица (около 200гр )
100 гр сирене
2-3 яйца
150гр кашкавал
Картофите се обелват и сваряват с тиквата. ( водата да е 2/3 на нивото на картофите - иначе стават воднисти)
Пасират се (намачкват с вилица) и се прибавят подправките, ситно нарязания лук, маргарина и сол на вкус.
Сместа се разстила в тавичка.
Върху нея - нарязаната наденица (или какъв да е колбас)
Залива се с разбитите яйца
Настъргват се сиренето и кашкавала.
Пече се за около 20 мин. в загрята фурна.
Изпробвах рецептата - комбинацията картофи с тиква и подправките много ми се понрави. Дори следващия път ще пропусна лука, защото нещо ми разваля вкуса. Също промених и заливката - направих я като за мусака със сирене
цитирай
2.
анонимен -
Браво!
28.07.2008 23:20
28.07.2008 23:20
До тук да видя една рецепта да изпробваш!
Айде благодарност за вкусната рецепта няма да търся, достатъчно е да напишеш от къде копираш рецептите и снимките!
цитирайАйде благодарност за вкусната рецепта няма да търся, достатъчно е да напишеш от къде копираш рецептите и снимките!
3.
анонимен -
рер-4о
29.07.2008 15:01
29.07.2008 15:01
Поласкана съм! Една моя рецепта е изпробвана! Тук е източника на рецептата, както и снимката http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg9486.html#msg9486
цитирайБлагодаря за източника!
добавих го :)
цитирайдобавих го :)
5.
анонимен -
naj-nakraia se razreshi dilemata
30.07.2008 16:44
30.07.2008 16:44
Weche znaem koj e awtora na tazi recepta, no tia niama da stane po-wkusna ot towa. A pritesnenia za awtora az ne wijdam, zashtoto nikoj ne e tragnal da krade awtorstwoto, wsashtnost.
цитирай
6.
анонимен -
на коментар 4:
04.08.2008 01:26
04.08.2008 01:26
Когато ти се потрудиш да направиш, напишеш и снимаш нещо - дори и с мизерна техника понякога, тогава обяснявай кое е вкусно и кое не.
Благодаря, че сложи източник, Бенита
цитирайБлагодаря, че сложи източник, Бенита
Търсене