Постинг
25.04.2008 19:33 -
пилешки хапки за бира
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 2882 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 13:20
Прочетен: 2882 Коментари: 2 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 13:20
Пилешки гърди се нарязват на малки хапки и се мариноват в сос от горчица, черен пипер и соев сос. Престояват в соса 24 часа.
Разбиват се няколко яйца. Хапките се овалват първо в галета, след това в яйца, после пак в галета. Пържат се в голямо количество, сгорещена мазнина. Самото пържене става много бързо, защото месото е крехко, затова и предлагам първо да си панирате хапките и след това да пържите. Не разчитайте да панирате, докато се пържат първите хапки, защото няма да смогнете. Рецептата е изпитана само с купени гърди, не знам дали би се получила с гърди от домашно пиле. Може да си ги гарнирате с лимонче, ако обичате.
Не помня от къде е копирана
Разбиват се няколко яйца. Хапките се овалват първо в галета, след това в яйца, после пак в галета. Пържат се в голямо количество, сгорещена мазнина. Самото пържене става много бързо, защото месото е крехко, затова и предлагам първо да си панирате хапките и след това да пържите. Не разчитайте да панирате, докато се пържат първите хапки, защото няма да смогнете. Рецептата е изпитана само с купени гърди, не знам дали би се получила с гърди от домашно пиле. Може да си ги гарнирате с лимонче, ако обичате.
Не помня от къде е копирана
Търсене