Постинг
03.04.2008 19:11 -
Крилца по китайски
500гр охладени пилешки крилца, почистени от връхчетата, нарязани на 2(всъщност изхвърля се най-предната третина на крилото, то там само кокал и кожа има);
За маринатата(за 500 грама месо)
4 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. лютеница(дом.пюре);
1 с.л. лимонов сок
Марината се разбива до гладкост, заливат се крилцата, объркват се, и се оставят да престоят в хладилник поне 8 часа, като е желателно да е в по-дълбок съд, за да са покрити крилцата.
Пекат се в умерена фурна, в тава, като се изсипват заедно с марината, не се добавя НИКАКВА мазнина(иначе замирисва на пържено ), докато хванат тъмна коричка. Може да се обърнат, за да се запекат равномерно. И таз ,манджа да ви е вкусна:)
http://forum.bg-mamma.com
За маринатата(за 500 грама месо)
4 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. лютеница(дом.пюре);
1 с.л. лимонов сок
Марината се разбива до гладкост, заливат се крилцата, объркват се, и се оставят да престоят в хладилник поне 8 часа, като е желателно да е в по-дълбок съд, за да са покрити крилцата.
Пекат се в умерена фурна, в тава, като се изсипват заедно с марината, не се добавя НИКАКВА мазнина(иначе замирисва на пържено ), докато хванат тъмна коричка. Може да се обърнат, за да се запекат равномерно. И таз ,манджа да ви е вкусна:)
http://forum.bg-mamma.com
Няма коментари
Търсене