Постинг
02.04.2008 16:20 -
Ориз със зеленчуци Хепи
Първо се прави т. нар. сосче от 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. натриев глутамат с 1чаша бяло вино. Това се смесва в шишенце (с капачка, защото се съхранява така до изразходването му) и се разбива добре.
В тиган се запържва леко накълцано на ситно зеле (около шепа) - с разбъркване през цялото време. Като се посготви (до степента да не е съвсем сурово, но лекичко да хрупа) - абе както е като ви го сервират, се слагат царевицата, граха и морковите (всичко - от замразените) и се запържват още малко. В същия тиган се чуква едно яйце - леко се запържва и тогава се разбърква със зеленчуците. Идеята е да остане на по-едри парчета. Накрая се добавя сварения предварително ориз (в количество за 1 порция) и пак се запържва с бъркане. След около 1 - 2 минути се слагат 2 с. л. от "сосчето" и се разбъркват добре.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974
В тиган се запържва леко накълцано на ситно зеле (около шепа) - с разбъркване през цялото време. Като се посготви (до степента да не е съвсем сурово, но лекичко да хрупа) - абе както е като ви го сервират, се слагат царевицата, граха и морковите (всичко - от замразените) и се запържват още малко. В същия тиган се чуква едно яйце - леко се запържва и тогава се разбърква със зеленчуците. Идеята е да остане на по-едри парчета. Накрая се добавя сварения предварително ориз (в количество за 1 порция) и пак се запържва с бъркане. След около 1 - 2 минути се слагат 2 с. л. от "сосчето" и се разбъркват добре.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974
Търсене