Постинг
20.07.2010 18:03 -
Пъстърва със сос от копър и плодове по Зоната
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 5342 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 20.07.2010 18:04
Прочетен: 5342 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 20.07.2010 18:04
Сьомга/Пъстърва със сос от копър и плодове по Зоната на д-р Бари Сиърс
2 порции по 4 блока
300-500гр риба - пъстърва
1/2 ч.ч. кисело мялко
1/2 ч.л. захар
2 ч.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.ч. ананас нарязан на кубчета
1 1/2 ч.ч. пъпеш нарязан на кубчета
3/4 ч.ч. череши, разделени на половина
2 2/3 ч.л. зехтин
3 ч.л. сухи семена от копър - нямах семена, ползвах сух смлян копър обилно
2 ч.л. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
тавичка се намазва със зехтина. В нея се слагат парчетата рибка и се поръсва с половината копър. Завива се във фолио и се пече 25-30 минути в загрята фурна.
В тенджерка се слага киселото мялко, захарта, останалия копът, виното и нишестето разтворено в малко вода. На слаб огън се бърка непрекъснато до сгъстяване като сос.
В чинии се разпределят плодовете, поставя се рибата и се залива със соса
2 порции по 4 блока
300-500гр риба - пъстърва
1/2 ч.ч. кисело мялко
1/2 ч.л. захар
2 ч.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.ч. ананас нарязан на кубчета
1 1/2 ч.ч. пъпеш нарязан на кубчета
3/4 ч.ч. череши, разделени на половина
2 2/3 ч.л. зехтин
3 ч.л. сухи семена от копър - нямах семена, ползвах сух смлян копър обилно
2 ч.л. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
тавичка се намазва със зехтина. В нея се слагат парчетата рибка и се поръсва с половината копър. Завива се във фолио и се пече 25-30 минути в загрята фурна.
В тенджерка се слага киселото мялко, захарта, останалия копът, виното и нишестето разтворено в малко вода. На слаб огън се бърка непрекъснато до сгъстяване като сос.
В чинии се разпределят плодовете, поставя се рибата и се залива със соса
Няма коментари
Търсене