Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3683186 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от Септември, 2009 г.
Източник: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=19327&start=540#p1503395

1 ч.ч кисело мляко + 1ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
брашно за средно меко тесто.

мармалад от сини сливи
След като измеся тестото от продуктите, оставям една топчица,колкото юмрук, разстилам тестото в намазана с малко олио тавичка, слагам мармалад и домесвам останалата топчица за да стане по-твърда с рендето я настъргвам най-отгоре и печа. После поръсвам с пудра захар.
image
Категория: Хоби
Прочетен: 667684 Коментари: 360 Гласове: 0
image

Продукти:

2 големи ябълки
1/2 ч.ч захар
по желание канела, орехи и мед
за тестото:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
2 ванилии
image
Ябълките се обелват и обелките не се изхвърлят. Нарязват се на резенчета. В тавичката се карамелизира 1/2 ч.ч захар. Докато е течен карамела се нареждат резенчетата плътно едно до друго. Поръсва се с канела и орехчета (на едро), а  останалите резенчета се наситняват на кубчета и се разпределят отгоре. По желание може и малко мед да се изсипе. Аз сложих и няколко мидички масло.

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Добавя се ванилията и imageбрашното. Получава се пухкава смес. Изсипва се върху ябълките и се пече в загрята фурна на умерен огън.
Обелките и изчистените семки от ябълките се слагат в голяма чаша или купичка  с 250 мл вода и се слагат в микровълновата за 2 минути. Прецежда се и докато е горещо се слагат 1-2 с.л захар. Като се разтвори се изсипва равномерно върху изпечения сладкиш. Изчаква се 15 минутки и се обръща върху подходящ съд.
image



Категория: Хоби
Прочетен: 11478 Коментари: 2 Гласове: 2
Двуцветни спирали
Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3348.msg108246.html#msg108246

175гр масло
150гр захар
2 яйца
400гр брашно
1ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2ч. л сода

4 цвята кулинарна боя

Маслото и захарта се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и отново се миксира. Пресява се брашното и осталите съставки и постепенно добавя. Замесва се гладко тесто. Разделя се на 4 части и оцветява с кулинарна боя. Цветът трябва да е по-наситен. Тестото се оставя за около половин час в хладилник. После се разточва на листове, които 2 по 2 се налагат един върху друг и завиват на руло. Завиват се в свежо фолио и оставят в хладилната камера, за да стегнат и да се режат лесно на шайби, без промяна на формата. Шайбите се редят в тава застлана с готварска хартия и пекат на 200°C за 15мин. Не трябва да се препичат! Изваждат се и охлаждат върху решетка.
image


Категория: Хоби
Прочетен: 4284 Коментари: 0 Гласове: 0
Масленки  " ГЪБКИ "

         image
 

           Продукти : 2 ч.ч. пудра захар(преситена без бучки)
                               2 ч.ч. свинска мас
                               2 ванилии
                               брашно колкото поеме до средно меко тесто



  Приготовление : Правят се топчета колкото орех и се нареждат в суха тава на разстояние.
                               На всяко топче се натиска леко с отвора на малко шише потопено в кафе.(сухо- смляно)
                              (аз използвам шише от капки или от течната есенция)
                               Пекат се на слаба фурна,да останат бели.
                               Готови са когато се отлепят от тавата и започнат да се местят.


                                                               
image

Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg12328.html#msg12328
Категория: Хоби
Прочетен: 30301 Коментари: 32 Гласове: 2
 Палачинкови рулца

  image
  от тази : Смес за палачинки
   Може да се използва и от готовите пакети суха смес за палачинки.

   Сместа се разделя в 3 купички по-равно :

 - в 1 смес се слага малко пасиран спанак - за зелен цвят
 - в 2 смес се слага няколко пасирани червени печени чушки - за червен цвят
 - в 3 смес остава натурална - може да се сложи куркума или къри за жълт цвят

  От всяка смес се изпичат по 3 палачинки и като се вадят се намазват с краве масло.
  2-3 пакетчета крема сирене се овкусяват с чесън и подправки на вкус (аз сложих и шарена сол)
  Може вместо крема сирене да се разбие с пасатора саламурено краве сирене с малко кисело мляко и се овкусява.
  Намазват се палачинките с готовия крем и се навиват на стегнати рула.
  След това се нарязват на кръгчета около 2 см.
  Поднасят се забодени с клечки или коктейлни пръчици всяко колелце.

Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg37155.html#msg37155

Категория: Хоби
Прочетен: 6924 Коментари: 0 Гласове: 0
Хайвер от черни маслини и орехи

Продукти:
300 гр. черни маслини без костилки
100 гр. бяло саламурено сирене (ако е много солено, трябва да се обезсоли)
50 гр. орехи
4-5 скилидки чесън
4-5 с.л. прясно мляко
100-150 мл. олио

Приготовление:
Маслините, сиренето, орехите и чесъна се слагат в купата на пасатора и се смилат до получаване на еднородна смес. След това постепенно, на тънка струйка започвате да добавяте олиото. Изсипва се малка част от него и се бърка с пасатора или ножа на миксера, доката стане еднородна смес. След това се добавя от млякото и така до края. По подобен начин (поне аз така го правя) се разбива хайвер от риба. В крайна сметка се получава еднородна маса малко по-гъста от майонеза.

Надявам се да Ви хареса. Чудесно е като предястие, поднесено с тънки препечени филийки черен хляб, сухарчета или кракери. И разбира се чашка винце!
  image

източник:http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg20450.html#msg20450
Категория: Хоби
Прочетен: 2844 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683186
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Септември, 2009  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930