Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2009 20:50 - Сиропиран ябълков сладкиш
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 9619 Коментари: 2 Гласове:
2



image

Продукти:

2 големи ябълки
1/2 ч.ч захар
по желание канела, орехи и мед
за тестото:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
2 ванилии
image
Ябълките се обелват и обелките не се изхвърлят. Нарязват се на резенчета. В тавичката се карамелизира 1/2 ч.ч захар. Докато е течен карамела се нареждат резенчетата плътно едно до друго. Поръсва се с канела и орехчета (на едро), а  останалите резенчета се наситняват на кубчета и се разпределят отгоре. По желание може и малко мед да се изсипе. Аз сложих и няколко мидички масло.

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Добавя се ванилията и imageбрашното. Получава се пухкава смес. Изсипва се върху ябълките и се пече в загрята фурна на умерен огън.
Обелките и изчистените семки от ябълките се слагат в голяма чаша или купичка  с 250 мл вода и се слагат в микровълновата за 2 минути. Прецежда се и докато е горещо се слагат 1-2 с.л захар. Като се разтвори се изсипва равномерно върху изпечения сладкиш. Изчаква се 15 минутки и се обръща върху подходящ съд.
image






Гласувай:
2
0



1. анонимен - siropiran yabalkov sladkish
03.11.2010 15:58
PREKRASEN,LESEV I MNNNNOGO VKUSEN
цитирай
2. анонимен - За втори път правя този ябълков пай. ...
13.09.2012 16:01
За втори път правя този ябълков пай. Чудесен е. Но по-важното е, че и семейството ми го харесва
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 2939284
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 613
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31