Постинг
13.09.2009 20:50 -
Сиропиран ябълков сладкиш
Продукти:
2 големи ябълки
1/2 ч.ч захар
по желание канела, орехи и мед
за тестото:
3 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
2 ванилии
Ябълките се обелват и обелките не се изхвърлят. Нарязват се на резенчета. В тавичката се карамелизира 1/2 ч.ч захар. Докато е течен карамела се нареждат резенчетата плътно едно до друго. Поръсва се с канела и орехчета (на едро), а останалите резенчета се наситняват на кубчета и се разпределят отгоре. По желание може и малко мед да се изсипе. Аз сложих и няколко мидички масло.
Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Добавя се ванилията и брашното. Получава се пухкава смес. Изсипва се върху ябълките и се пече в загрята фурна на умерен огън.
Обелките и изчистените семки от ябълките се слагат в голяма чаша или купичка с 250 мл вода и се слагат в микровълновата за 2 минути. Прецежда се и докато е горещо се слагат 1-2 с.л захар. Като се разтвори се изсипва равномерно върху изпечения сладкиш. Изчаква се 15 минутки и се обръща върху подходящ съд.
Търсене