Постинг
06.09.2009 13:59 -
Двуцветни спирали
Двуцветни спирали
Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3348.msg108246.html#msg108246
175гр масло
150гр захар
2 яйца
400гр брашно
1ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2ч. л сода
4 цвята кулинарна боя
Маслото и захарта се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и отново се миксира. Пресява се брашното и осталите съставки и постепенно добавя. Замесва се гладко тесто. Разделя се на 4 части и оцветява с кулинарна боя. Цветът трябва да е по-наситен. Тестото се оставя за около половин час в хладилник. После се разточва на листове, които 2 по 2 се налагат един върху друг и завиват на руло. Завиват се в свежо фолио и оставят в хладилната камера, за да стегнат и да се режат лесно на шайби, без промяна на формата. Шайбите се редят в тава застлана с готварска хартия и пекат на 200°C за 15мин. Не трябва да се препичат! Изваждат се и охлаждат върху решетка.
Източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3348.msg108246.html#msg108246
175гр масло
150гр захар
2 яйца
400гр брашно
1ч.л бакпулвер
щипка сол
1/2ч. л сода
4 цвята кулинарна боя
Маслото и захарта се разбиват с миксер. Добавят се яйцата и отново се миксира. Пресява се брашното и осталите съставки и постепенно добавя. Замесва се гладко тесто. Разделя се на 4 части и оцветява с кулинарна боя. Цветът трябва да е по-наситен. Тестото се оставя за около половин час в хладилник. После се разточва на листове, които 2 по 2 се налагат един върху друг и завиват на руло. Завиват се в свежо фолио и оставят в хладилната камера, за да стегнат и да се режат лесно на шайби, без промяна на формата. Шайбите се редят в тава застлана с готварска хартия и пекат на 200°C за 15мин. Не трябва да се препичат! Изваждат се и охлаждат върху решетка.
Няма коментари
Търсене