Постинг
16.07.2009 08:47 -
Бисквитен сладкиш с халва! - maia4444
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 5605 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 14:30
Прочетен: 5605 Коментари: 1 Гласове:
1
Последна промяна: 09.08.2009 14:30
Бисквитен сладкиш с халва!
бисквити Закуска/какао, най-подхожда/ около половин пакет
халва-250 гр.
кисело мляко-една кофичка, независимо от маслеността му
Халвата се раздробява с вилица или с ръце, затопля се за една-две минути в МВ и се разбърква с киселото мляко. Получава се не твърде хомогенна смес, но малките бучици да не ви притесняват.
Реди се както бисквитена торта,
бисквити-крем, бисквити-крем!
Дозата е малка, правя го в иена с размери 30-30см, като стават два реда бисквити и крем, завършва се с крем.
По принцип много му подхождат орехи на сладкишчето, но вкъщи се хареса повече вариантът без орехи.
Аз като правя бисквитена торта, винаги слагам сладко, банан, шоколад, каквото ми хрумне на мига, така процедирах и тук.
Сложих сладко от боровинки, един банан, а в една от дозите сложих и орехи.
За любителите на халвата е страхотен десерт.
Като се сложат орехи, халвата се усеща по-малко.
Трябва да престои в хладилник 4 часа, но една нощ е оптимално.
Сега в събота и неделя го правих сладкиша 3 пъти, единият път с орехи и бисквити Житен дар с ябълка и канела /уникално ароматни крекери, имам страхотни бъдещи планове за тези бисквитки/.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=31927&start=120
бисквити Закуска/какао, най-подхожда/ около половин пакет
халва-250 гр.
кисело мляко-една кофичка, независимо от маслеността му
Халвата се раздробява с вилица или с ръце, затопля се за една-две минути в МВ и се разбърква с киселото мляко. Получава се не твърде хомогенна смес, но малките бучици да не ви притесняват.
Реди се както бисквитена торта,
бисквити-крем, бисквити-крем!
Дозата е малка, правя го в иена с размери 30-30см, като стават два реда бисквити и крем, завършва се с крем.
По принцип много му подхождат орехи на сладкишчето, но вкъщи се хареса повече вариантът без орехи.
Аз като правя бисквитена торта, винаги слагам сладко, банан, шоколад, каквото ми хрумне на мига, така процедирах и тук.
Сложих сладко от боровинки, един банан, а в една от дозите сложих и орехи.
За любителите на халвата е страхотен десерт.
Като се сложат орехи, халвата се усеща по-малко.
Трябва да престои в хладилник 4 часа, но една нощ е оптимално.
Сега в събота и неделя го правих сладкиша 3 пъти, единият път с орехи и бисквити Житен дар с ябълка и канела /уникално ароматни крекери, имам страхотни бъдещи планове за тези бисквитки/.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=31927&start=120
Търсене