Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2009 19:27 - Забравени сладки - Котка
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 3979 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2009 14:31


Казват се така, forgotten cookies, не защото са открити в някой стар тефтер с рецепти, а просто заради техниката на печене, ето по-подробно:

Забравени сладки
(източник: ВBC Good Food, много интересни неща си намирам там image)

2 белтъка (пише да са от големи яйца, моите си бяха средностатистически нашенски яйца, съответно не много големи, поради което малко намалих пропорциите при другите продукти, ще пиша в скоби)
120 гр. захар (аз сложих 100 гр.)
120 гр. орехи (аз сложих около 100 гр. пак)
150 гр. натурален шоколад (аз сложих около 120 гр.)
1 ч.л. течна ванилия (сложих малко по-малко)

Вечерта преди лягане включете фурната на 180є (ако е с газ на 4, а с вентилатор на 160є, давам вариантите защото е важно температурата на фурната да е правилната като я включвате, а после повече не се занимавате с нея).
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно започнете да добавяте захарта като продължавате разбиването, трябва да се получи лъскава и твърда маса.
Начупете (нарежете) на не много дребни парчета орехите и шоколада и внимателно ги разбъркайте с белтъка, добавете накрая и ванилията, пак разбъркайте леко.
Покрийте с хартия за печене голяма тава и с голяма лъжица сипвайте купчинки от белтъците. Няма смисъл да се стараете да са с правилна форма, чарът им е в небрежността. image
Аз нямам голяма фурна (и тава съответно), така че направих по-внушителни скалички в по-малка тавичка (15 броя ми се получиха). Важното е да има поне 2 см. разстояние помежду им (те не се надуват много, но все пак да не залепнат една за друга).
Най-важният момент: изключете фурната, сложете тавата вътре и си лягайте да спинкате. На сутринта ще намерите опечени сладки. Това, разбира се, е в кръга на шегата, макар и да е най-удобно като начин на действие, аз така и направих. Но можете и през деня да си ги опечете, стига да ги "забравите" за поне 3 часа в изключената фурна, без да я отваряте и пипате.


image


Много сполучливи сладки, технически погледнато са целувки, но не са сухи, твърди или хрускави, макар и така да изглеждат, а са мекички и топящи се, вътре шоколадът си остава размекнат, само орехите леко покрупкват и въобще .... супер.  image

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=292227.msg7456461#msg7456461

imageimageimage




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. benyta - Интересна рецепта и много бърза за ...
14.07.2009 10:19
Интересна рецепта и много бърза за приготвяне!
Отдолу добавих и моите снимки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683061
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930