Постинг
10.07.2009 18:14 -
Сладки гевречета - ВИДЕЛИНА
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 4860 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 14:29
Прочетен: 4860 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 14:29
•1/2 ч.ч. захар
• 4 с.л.с връх заквасена сметана
•1 ч.л. сода
•1 ч.л. бакпулвер
•2/3 ч.ч. кисело мляко
•2 бр. яйца
•около 0,500 кг. брашно
•2 пакетчета ванилия
•пудра захар, сладко или сироп за поръсване
Смесвам заквасената сметана със захарта и разбърквах хубаво докато се стопи захарта. Добавям яйцата и бъркам пак. После слагам и киселото мляко в което е содата. Накрая прибавям и брашното с бакпулвера. Замесва се меко тесто. Разточва се и се изрязват кръгчета, а с по малка формичка и дупката на кръгчето Пържат се в сгорещена мазнина и топли се поръсват с пудра захар. Стават такива, че леко сладнеят и се топят в устата...мислех и в шоколад да ги топна, ама не ми остана време. Стават много бързо и не попиват мазнина!
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=30685&p=1379307#p1379307
• 4 с.л.с връх заквасена сметана
•1 ч.л. сода
•1 ч.л. бакпулвер
•2/3 ч.ч. кисело мляко
•2 бр. яйца
•около 0,500 кг. брашно
•2 пакетчета ванилия
•пудра захар, сладко или сироп за поръсване
Смесвам заквасената сметана със захарта и разбърквах хубаво докато се стопи захарта. Добавям яйцата и бъркам пак. После слагам и киселото мляко в което е содата. Накрая прибавям и брашното с бакпулвера. Замесва се меко тесто. Разточва се и се изрязват кръгчета, а с по малка формичка и дупката на кръгчето Пържат се в сгорещена мазнина и топли се поръсват с пудра захар. Стават такива, че леко сладнеят и се топят в устата...мислех и в шоколад да ги топна, ама не ми остана време. Стават много бързо и не попиват мазнина!
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=30685&p=1379307#p1379307
1.
анонимен -
Здрасти
03.08.2009 14:23
03.08.2009 14:23
"ако авторите им си ги разпознават, нека ми пишат, за да добавя имената им"
Странно след като си посочила източника, защо не си писала и името ми??? Пък и моята снимка....тц тц тц
цитирайСтранно след като си посочила източника, защо не си писала и името ми??? Пък и моята снимка....тц тц тц
:) Това с имената остана от един леко хаплив коментар по повод един доста грозен начин авторите да си търсят авторството. От тогава си взех поука и слагам линковете на рецептите и смятам, че е достатъчно. Идеята на блога е да събирам рецепти, които са ме впечатлили и да мога лесно да ги споделям с близките си.
цитирай
3.
анонимен -
?
05.08.2009 22:41
05.08.2009 22:41
То тогава трябва да промениш и това"ако авторите им си ги разпознават, нека ми пишат, за да добавя имената им"
цитирайДа, ще го махна. Както писах саваше дума за едни от първите добавяни рецепти, на които не бях запазвала линковете, а авторите на рецептите и снимките, се сърдеха за своеволието ми :)
Сега почти всичко си има линк и мога да го махна от заглавието :)
Надявам се няма да има повече сърдити и няма да разваляме хубавите рецепти с грозни коментари ;)
цитирайСега почти всичко си има линк и мога да го махна от заглавието :)
Надявам се няма да има повече сърдити и няма да разваляме хубавите рецепти с грозни коментари ;)
Търсене