Постинг
05.07.2009 14:34 -
Патладжан кебап
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3246 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 07.07.2009 09:06
Прочетен: 3246 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 07.07.2009 09:06
Патладжан кебап/Patlıcan Kebabı/
Продукти:
300 гр.кайма,
4 малки патладжана,
1 глава лук,
3-4 печурки,
3-4 скилидки чесън,
кимион, сол, растителна мазнина.
За гарниране, печени чушки и домати.
Приготвяне:
Лукът, гъбите и чесънът нарязваме на едро и в чопър донарязваме фино.
Смесваме със смляното месо, посоляваме, подправяме и оставяме да престои известно време.
Патладжана нарязваме на еднакви по големина кръгове , посоляваме и оставяме за кратко.
Нанизваме на шиш резен патладжан, върху него топче с кайма и така до края.
Около патладжаните подреждаме чушките и резени домати и печем до готовност около 40-50 мин. на 220*С във фурна или на барбекю.
vkusnoikrasivo.com/recepy/224/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%20%D0%BA%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BF/Patl%C4%B1can%20Kebab%C4%B1/
Продукти:
300 гр.кайма,
4 малки патладжана,
1 глава лук,
3-4 печурки,
3-4 скилидки чесън,
кимион, сол, растителна мазнина.
За гарниране, печени чушки и домати.
Приготвяне:
Лукът, гъбите и чесънът нарязваме на едро и в чопър донарязваме фино.
Смесваме със смляното месо, посоляваме, подправяме и оставяме да престои известно време.
Патладжана нарязваме на еднакви по големина кръгове , посоляваме и оставяме за кратко.
Нанизваме на шиш резен патладжан, върху него топче с кайма и така до края.
Около патладжаните подреждаме чушките и резени домати и печем до готовност около 40-50 мин. на 220*С във фурна или на барбекю.
vkusnoikrasivo.com/recepy/224/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD%20%D0%BA%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D0%BF/Patl%C4%B1can%20Kebab%C4%B1/
Търсене