Постинг
19.11.2008 17:37 -
мини кифлички с различен пълнеж
мини кифлички с мед и масло, захар и канела и със сирене
продукти:
250гр.- брашно, аз сложих и малко соево, че се чудя какво да го правя :)
1/2 - суха мая,
100мл. - топло прясно мляко,
5с.л. - олио,
1ч.л. - захар,
1ч.л. - сол
1 яйце за намазване с жълтък
За пълнка 1 - 1-2 лъжици мед и масло за намазване
за плънка 2 - масло на за намазване, 1-2 лъжици захар и канела на вкус и малко накиснати стафиди
за плънка 3 - 1-белтък, 100-150гр.- сирене.
Брашното се пресява и се смесва с маята. Замесват се и останалите продукти. Аз добавих и малко вода допълнително заради соевото брашно. Получи се леко твърдо, нелепкащо тесто. Оставя се малко да повтаса. Разделя се на 4 части.
Всяка част се разточва на тънка кора, намазва се с масло, отгоре с мед или захар или с белтъка разбит със сирене. Реже се като торта и всяко парче се завива като кифличка. Аз ги направих по-скоро като малки сладки. Друг вариант е кората да се разреже на две и всяка част по дължина да се навие на руло, след което се реже на пръстени и се слагат вертикално в намаслената тава.
Оставят се около 30 минути да втасат и се намазват с жълтъка.
Пекат се в загрята фурна
продукти:
250гр.- брашно, аз сложих и малко соево, че се чудя какво да го правя :)
1/2 - суха мая,
100мл. - топло прясно мляко,
5с.л. - олио,
1ч.л. - захар,
1ч.л. - сол
1 яйце за намазване с жълтък
За пълнка 1 - 1-2 лъжици мед и масло за намазване
за плънка 2 - масло на за намазване, 1-2 лъжици захар и канела на вкус и малко накиснати стафиди
за плънка 3 - 1-белтък, 100-150гр.- сирене.
Брашното се пресява и се смесва с маята. Замесват се и останалите продукти. Аз добавих и малко вода допълнително заради соевото брашно. Получи се леко твърдо, нелепкащо тесто. Оставя се малко да повтаса. Разделя се на 4 части.
Всяка част се разточва на тънка кора, намазва се с масло, отгоре с мед или захар или с белтъка разбит със сирене. Реже се като торта и всяко парче се завива като кифличка. Аз ги направих по-скоро като малки сладки. Друг вариант е кората да се разреже на две и всяка част по дължина да се навие на руло, след което се реже на пръстени и се слагат вертикално в намаслената тава.
Оставят се около 30 минути да втасат и се намазват с жълтъка.
Пекат се в загрята фурна
Полезна информация за мини лаптоп Sony V...
Корея: Придошли реки отнесоха противопех...
За мини зайците
Корея: Придошли реки отнесоха противопех...
За мини зайците
Няма коментари
Търсене