Постинг
05.09.2008 15:33 -
Сладкиш "Крем карамел"
Така изглежда.
Ето и рецептата:
1 ч.ч захар за карамелизиране
За крема:
2 яйца
3/4 ч.ч захар
1 и 1/2 ч.ч сухо мляко
2 ч.ч вода
2-3 пак ванилия
пп нямах сухо мляко и сложих 2 ч.ч прясно мляко,ако го правите по този начин да не слагате водата
Разбива се хубаво крема и се изсипва върху изстиналия карамел.
Тесто - блат.
2 яйца
1 и 1/4 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
3/4 ч.ч захар
2-3 пак.ванилия
1 бакпулвер Dr.Oetker
1/2 ч.ч прясно мляко
2 с.л какао
Всичка се разбърква добре и се изсипва във формата.
Трябва да се разпредели максимално равномерно.
Ето така трябва да изглежда.
Пече се на високи градуси /270/ горе-долу за 50 мин става.На водна баня.
Така изглежда изпечен.
Оставя се да изстине и се прибира в хладилника за 10 часа /така е по рецептата /.Обръща се и "бон апети".
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=150837.0
Като че ли първия път сладкиша беше цял- но толкова вкусен едвали ще остане такъв-особено ако съм наблизо!
Поздравления!
цитирайПоздравления!
Хубаво е сладкишчето :) чак не сварих да го снимам :)))
Ама така се бях разбързала, че гу бутнах дироктно във фурната, а не на водна баня и половината карамен ми изкипя. Следващия път ще сложа и малко по-малко захар за карамелизиране.
цитирайАма така се бях разбързала, че гу бутнах дироктно във фурната, а не на водна баня и половината карамен ми изкипя. Следващия път ще сложа и малко по-малко захар за карамелизиране.
Така... втория опит стана....мммм супер :)))
Направих малко корекции :)
Май ще трябва да го пусна като отделна рецепта
цитирайНаправих малко корекции :)
Май ще трябва да го пусна като отделна рецепта
4.
анонимен -
Мари
05.08.2011 17:29
05.08.2011 17:29
Бенита,как изсипа тестото за блата без да се смеси с крема?Не се ли смесват??
цитирайТърсене