Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2008 20:25 - Макаронена лазаня ала Бенита :)
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 2022 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2008 10:12


продукти:image
1 пакет макарони
250 гр кайма
200-300 грама спанак, лапад или коприва
1 шепичка замразен грах
1 глава лук
сол
черен пипер
джоджен
олио

за бешамела:
3-4 с.л. брашмо
1 с.л. масло
1 с.л. олио
150 - 200мл мляко
индийско орехче

Сваряват се макароните в подсолена вода с малко олио. Отцеждат се.
Лука се нарязва на ситно и се запържва. Прибавя се каймата. После се слага зеленията. Аз си замразявам дозички спанак, лапад и коприва. В случая направо си сложих замразеното блокче корива и малко грах и задуших за няколко минути. Посолява се или се слага кубче селенчуков бульон, добавя се черен пипер, щипка червен пипер и щипка джоджен.  След това се обърка добре с макатоните.
Приготвя се бешамела като се запържи брашното в маслото и олиото или само по едно от двете.
Разрежда се с млякото. Аз използвам и саламурата при изкисването на сирене. Получава се приятен вкус и замества солта. Добавя се малко индийско орехче.
След това в съда, в който ще се пече се слага малко олио и се изсипва малко от бешамела. Изсипва се макаронената смес и отгоре се залива с останалия бешамел. Ако използвам по-дълбок съд като йената, разделям макароните на две и между тях също оставям пласт бешамел. Вариант е и направо да се разбърка. Като се позапече, може да се поръси и с малко кашкавал:)
imageimageimage


Тагове:   Макаронена,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Изглежда вкусно,
24.08.2008 21:59
а един Телец никога не се лъже за това!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683950
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930