Постинг
01.07.2008 18:26 -
БАНИЦА С МЕСО
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 4735 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 14:03
Прочетен: 4735 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 14:03
Продукти:
1 пакет кори за баница
2-3-4 яйца
500гр. кайма
3-4 големи глави лук /не се притеснявайте от количеството - колкото е повече, толкова по-вкусно става/
150-200гр. кисела мляко /може и с прясно/
около100гр. олио
подправки за каймата - можете да сложите каквото пожелаете, но задължително сложете кимйон, чубрица и сол.
Нарязвате лукът не много на ситно и го задушавате в дълбок тиган докато поомекне. След това прибавяте каймата и подправките и задушанате /както за пълнени чушки или за мусака/. Оставате сместа да изстине.
След като изстине добре прибавете яйцата и млякото и разбъркайте добре.
В намаслена тавичка редите ред от сместа, ред с малко олио и така докато корите свършат. За най-отгоре оставяме малка част от сместа, кото добавяме и малко вода. Стази разредена смес поливаме отгоре вече наредената баница. След това както е сорова я нарязваме на парчета и я слагаме в топла фурна /180-200градоса/ да се пече. По желание можете преди да стане готова да я поръсите с настъргон кашкавал.
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=1874.msg20969#msg20969
1 пакет кори за баница
2-3-4 яйца
500гр. кайма
3-4 големи глави лук /не се притеснявайте от количеството - колкото е повече, толкова по-вкусно става/
150-200гр. кисела мляко /може и с прясно/
около100гр. олио
подправки за каймата - можете да сложите каквото пожелаете, но задължително сложете кимйон, чубрица и сол.
Нарязвате лукът не много на ситно и го задушавате в дълбок тиган докато поомекне. След това прибавяте каймата и подправките и задушанате /както за пълнени чушки или за мусака/. Оставате сместа да изстине.
След като изстине добре прибавете яйцата и млякото и разбъркайте добре.
В намаслена тавичка редите ред от сместа, ред с малко олио и така докато корите свършат. За най-отгоре оставяме малка част от сместа, кото добавяме и малко вода. Стази разредена смес поливаме отгоре вече наредената баница. След това както е сорова я нарязваме на парчета и я слагаме в топла фурна /180-200градоса/ да се пече. По желание можете преди да стане готова да я поръсите с настъргон кашкавал.
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=1874.msg20969#msg20969
Търсене