Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2008 18:26 - БАНИЦА С МЕСО
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 4735 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2009 14:03


Продукти:

1 пакет кори за баница
2-3-4 яйца
500гр. кайма
3-4 големи глави лук /не се притеснявайте от количеството -        колкото е повече, толкова по-вкусно става/
150-200гр. кисела мляко /може и с прясно/
около100гр. олио
подправки за каймата - можете да сложите каквото пожелаете, но задължително сложете кимйон, чубрица и сол.


   Нарязвате лукът не много на ситно и го задушавате в дълбок тиган докато поомекне. След това прибавяте каймата и подправките и задушанате /както за пълнени чушки или за мусака/. Оставате сместа да изстине.
   След като изстине добре прибавете яйцата и млякото и разбъркайте добре.
   В намаслена тавичка редите ред от сместа, ред с малко олио и така докато корите свършат. За  най-отгоре оставяме малка част от сместа, кото добавяме и малко вода. Стази разредена смес поливаме отгоре вече наредената баница. След това както е сорова я нарязваме на парчета и я слагаме в топла фурна /180-200градоса/ да се пече. По желание можете преди да стане готова да я поръсите с настъргон кашкавал.

http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=1874.msg20969#msg20969


Тагове:   баница с месо,


Гласувай:
0



1. анонимен - strahotno
09.04.2009 21:22
Bravo, tazi banica shte haresa na vsichki:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3677708
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031