Постинг
09.06.2008 18:06 -
Млечни пасти
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 2420 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 13:13
Прочетен: 2420 Коментари: 4 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 13:13
Млечни пасти (с кондензирано мляко)
-----------------------------------
1. Загрява се фурната.
2. Разтопява се 120 г масло/маргарин в тавичка
3. Отгоре се наръсват трохи от бисквити (бисквитите се слагат в найлонова торбичка и се намачкват с точилката или с бутилка) - 1.5 ч.ч.
4. Отгоре се изсипват 1-2 кутийки кондензирано мляко и се заглажда с нож. Върху млякото се нареждат парченца от 1-2 шоколада, ръси се кокос - около 1 ч.ч. и върху него 1 ч.ч. счукани орехи. Притиска се с опакото на лъжица.
5. Пече се 20 минути, след като изстине се разрязва на кубчета и се съхранява на хладно (ако го опазите).
Dulce de leche
2 л мляко,
2.5 ч.ч. захар
щипка сода
1. Сварява се млякото със захарта.
2. Прибавя се содата и се вари на много слаб огън като се бърка от време на време.
Млякото се изпарява и се получава крем.
Именно този крем, който всъщност е домашно кондензирано мляко се използва за сладкиши, торти, пасти, сладки сосове и т.н. А синът ми е специалист на палачинки с Dulce de leche.... чува се преглъщане на слюнка.
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.189.html
-----------------------------------
1. Загрява се фурната.
2. Разтопява се 120 г масло/маргарин в тавичка
3. Отгоре се наръсват трохи от бисквити (бисквитите се слагат в найлонова торбичка и се намачкват с точилката или с бутилка) - 1.5 ч.ч.
4. Отгоре се изсипват 1-2 кутийки кондензирано мляко и се заглажда с нож. Върху млякото се нареждат парченца от 1-2 шоколада, ръси се кокос - около 1 ч.ч. и върху него 1 ч.ч. счукани орехи. Притиска се с опакото на лъжица.
5. Пече се 20 минути, след като изстине се разрязва на кубчета и се съхранява на хладно (ако го опазите).
Dulce de leche
2 л мляко,
2.5 ч.ч. захар
щипка сода
1. Сварява се млякото със захарта.
2. Прибавя се содата и се вари на много слаб огън като се бърка от време на време.
Млякото се изпарява и се получава крем.
Именно този крем, който всъщност е домашно кондензирано мляко се използва за сладкиши, торти, пасти, сладки сосове и т.н. А синът ми е специалист на палачинки с Dulce de leche.... чува се преглъщане на слюнка.
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.189.html
за сега мисля да се пробвам само с домашното кондензирано мляко
цитирайобикновени или чаени? Ако е обикновени, няма да мога да го пробвам, тук такива няма!
цитирайАми... не са написали какви точно са бисквитите!?!?
Всякакви подходящи за чийзкейк, предполагам.
Според мен и с чаени ще стане, но би трябвало да са повечко, че те нали са по-ронливи и да не стане течна каша...
цитирайВсякакви подходящи за чийзкейк, предполагам.
Според мен и с чаени ще стане, но би трябвало да са повечко, че те нали са по-ронливи и да не стане течна каша...
Кондензиранотот мляко има същия вкус като ор руските кутии :)
Но май изпуснах момента, в който да прекратя варенето и много се сгъсти и като изстина стана на камък.
цитирайНо май изпуснах момента, в който да прекратя варенето и много се сгъсти и като изстина стана на камък.
Търсене