Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2008 16:10 - Кадифено мариноване
Автор: benyta Категория: Хоби   
Прочетен: 4053 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2009 13:16


пилешко филе от гърди се нарязва на хапки. В купа си разбиваме 1 ч.л царевично нишесте и белтъка на едно яйце.Хапките месо се поставят вътре и престояват около 15 - 30 мин. Сместа не бива да се оставя в хладилника защото се сгъстява.
Тази техника на мариноване се използва в азиатската кухня, за да се предпазят нежни меса като пилешко и риба.Леката марината от белтък и нишесте осигурява защитен слой при готвене и месото не изсъхва.Освен това му придава мека кадифена текстура
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=124295.msg7082010#msg7082010



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Искрени благодарности!
06.06.2008 18:34
Отдавна исках да разбера, как действат азиацтите при паниране. Предполагам, че след като е стояло месото в тая марината може да се панира?
цитирай
2. benyta - Да. . . току що пробвах рецептата ...
06.06.2008 19:42
Да... току що пробвах рецептата :)
Наистина става много вкусно. Но аз направих и едно измислено пане -
в жълтъка от яйцето с брашно, соев сос, горчица и бира. Не е типична панировка, но става наистина сочно месото.
Другия път ще пробвам и без панировка
цитирай
3. krotalka - Ще го пробвам.
06.06.2008 20:19
Ще опитам и да сготвя филето, след като е киснало в тая марината, мисля че със бамбук и китайско зеле ще се получи добре.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3682933
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930