Постинг
28.05.2008 16:10 -
Кадифено мариноване
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 4053 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 09.08.2009 13:16
Прочетен: 4053 Коментари: 3 Гласове:
0
Последна промяна: 09.08.2009 13:16
пилешко филе от гърди се нарязва на хапки. В купа си разбиваме 1 ч.л царевично нишесте и белтъка на едно яйце.Хапките месо се поставят вътре и престояват около 15 - 30 мин. Сместа не бива да се оставя в хладилника защото се сгъстява.
Тази техника на мариноване се използва в азиатската кухня, за да се предпазят нежни меса като пилешко и риба.Леката марината от белтък и нишесте осигурява защитен слой при готвене и месото не изсъхва.Освен това му придава мека кадифена текстура
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=124295.msg7082010#msg7082010
Тази техника на мариноване се използва в азиатската кухня, за да се предпазят нежни меса като пилешко и риба.Леката марината от белтък и нишесте осигурява защитен слой при готвене и месото не изсъхва.Освен това му придава мека кадифена текстура
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=124295.msg7082010#msg7082010
Отдавна исках да разбера, как действат азиацтите при паниране. Предполагам, че след като е стояло месото в тая марината може да се панира?
цитирайДа... току що пробвах рецептата :)
Наистина става много вкусно. Но аз направих и едно измислено пане -
в жълтъка от яйцето с брашно, соев сос, горчица и бира. Не е типична панировка, но става наистина сочно месото.
Другия път ще пробвам и без панировка
цитирайНаистина става много вкусно. Но аз направих и едно измислено пане -
в жълтъка от яйцето с брашно, соев сос, горчица и бира. Не е типична панировка, но става наистина сочно месото.
Другия път ще пробвам и без панировка
Ще опитам и да сготвя филето, след като е киснало в тая марината, мисля че със бамбук и китайско зеле ще се получи добре.
цитирайТърсене