Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3683193 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от 16.07.2009 г.
Рулца със сирене image
Продукти:
3 яйца 5 с.л. олио 1 кофичка кисело мляко 1 ч.л. сода бикарбонат щипка сол брашно за средно меко тесто сирене
От продуктите (без сиренето) се замесва тесто, което се разделя на три топки.Всяка една се разточва на тънко и се поръсва със сирене и олио. Поставят се една върху друга и се завиват на руло.Режат се охлювчета, които се поставят в намаслена тава. Върху всяко охлювче се поставя парченце масло. Пече се в предварително загрята фурна. Ако искате да са мекички, когато ги извадите, ги поръсете с вода. Ние ги предпочитаме по-хрупкави и аз пропускам тази процедура

http://ilrai.blogspot.com/2008/08/blog-post_16.html
Категория: Хоби
Прочетен: 2037 Коментари: 0 Гласове: 2
Бисквитен сладкиш с халва!

бисквити Закуска/какао, най-подхожда/ около половин пакет
халва-250 гр.
кисело мляко-една кофичка, независимо от маслеността му

Халвата се раздробява с вилица или с ръце, затопля се за една-две минути в МВ и се разбърква с киселото мляко. Получава се не твърде хомогенна смес, но малките бучици да не ви притесняват.
Реди се както бисквитена торта,
бисквити-крем, бисквити-крем!

Дозата е малка, правя го в иена с размери 30-30см, като стават два реда бисквити и крем, завършва се с крем.

По принцип много му подхождат орехи на сладкишчето, но вкъщи се хареса повече вариантът без орехи.
Аз като правя бисквитена торта, винаги слагам сладко, банан, шоколад, каквото ми хрумне на мига, така процедирах и тук.
Сложих сладко от боровинки, един банан, а в една от дозите сложих и орехи.
За любителите на халвата е страхотен десерт.
Като се сложат орехи, халвата се усеща по-малко.

Трябва да престои в хладилник 4 часа, но една нощ е оптимално.
Сега в събота и неделя го правих сладкиша 3 пъти, единият път с орехи и бисквити Житен дар с ябълка и канела /уникално ароматни крекери, имам страхотни бъдещи планове за тези бисквитки/.

image

image

image
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=31927&start=120
Категория: Хоби
Прочетен: 5605 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 09.08.2009 14:30
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683193
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Юли, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031