Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3683178 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от 01.07.2009 г.
image
image
Продукти

250 гр.маргарин
2 пакетчета крема сирене
1 ч.л.сол
брашно за омесване на еластично тесто
разбито яйце за намазване
ким,сусам,маково семе

Приготвяне

От маргарина,сиренето,солта и брашното се замесва меко,еластично тесто.

Разточва се на тънка кора и се изрязват соленки на дребни фигурки.

Подреждат се в тава,покрита с хартия за печене,намазват се с яйце и се поръсват с ким,сусам или мак.

Соленките се пекат в предварително загрята на 170*фурна до зачервяване.
yoli-www.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8
Категория: Хоби
Прочетен: 2406 Коментари: 0 Гласове: 0
Шарени пурички image
image
Продукти

кори за баница

1 връзка лобода
1/2 глава стар лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
20 гр.масло
сол на вкус

150 гр.кашкавалена извара
1 яйце
сол на вкус

течно масло за намазване

Приготвяне

* Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Прибавете листата от лободата и задушете още 1 ,2 мин. Оставете да изстине. Сложете лободата в подходящ съд , добавете нарязаните копър и магданоз , скилидките чесън и пюрирайте с пасатор на гладко пюре. Овкусете със сол.

* Смесете изварата с яйцето и пасирайте на фин крем. Овкусете със сол.

* Разрежете една кора на две по дължина. Намажете я с масло. В две отделни полиетиленови пликчета (или в два поша) сипете зелената и бялата смес. С ножица отрежете ъглите им за да получите малък отвор. В края на кората щприцовайте по малко от двата крема като ги редувате. Завийте на тънка пуричка така,че да се получат два пласта от кората. Ако желаете по-дебела пуричка , завийте я повече пъти. Отрежете кората с нож и завийте следващата пуричка. Намажете с малко масло и изпечете в предварително загрята на 200* фурна да порозовяване.

yoli-www.blogspot.com/2008_10_01_archive.html
Категория: Хоби
Прочетен: 1558 Коментари: 0 Гласове: 1
image   Сварявам няколко средни на големина картофа.Издълбавам ги с помоща на малка лъжичка.Посолявам ги и ги нареждам в тавичка.Увивам парче бекон около всеки картоф.На дъното поставям резенче домат,натрошено сирене и чуквам по едно яйце.Запичам във фурната около 10 мин.Поднасям картофките украсени с магданоз.


image

lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/12/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8-%D1%81-%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD/
Категория: Хоби
Прочетен: 2569 Коментари: 0 Гласове: 0

image

image

Рецепта,която ми изпрати моя приятелка от Габрово . Нели,мила моя ,благодаря ти !

И така…тази запеканка се приготвя много лесно,а е толкова вкусна ! Продуктите са “на око”.При мен за средно голяма керамична тавичка ми бяха необходими 6-7 големи печени чушки,около 400 гр. наденички тип Франкфурт,300 гр. кашкавал,2 яйца и 2 с.л. брашно,сол на вкус

Нареждаме се в тавичката ред печени чушки,ред кремвирши/наденички/,ред настърган кашкавал…редуват се така,докато свършат.Накрая заливаме с разбити яйца с малко брашно,поръсваме настърган кашкавал и печем докато се зачерви кашкавалчето.
lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/12/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8/

Категория: Хоби
Прочетен: 5854 Коментари: 2 Гласове: 0

image

"Желирани гнезда" рецептата е от Фиеста ТВ
продукти: шунка, кисели краставички, царевица, сварени яйца колкото порцийки толкова яйца, зеленчуков бульон, желатин.
Накиснатият и разтворен желатин сипваме в горещият бульон и оставяме да изстива. Шунката и киселите краставички се режат на ивички. В десертни купички поставяме ивички шунка, кисели краставички и оформяме гнездо сипваме малко царевичка и поставяме по едно сварено яйце по средата, като се подреди заливаме с бульона и го оставяме в хладилника да се желира. После обръщаме в чинийка.

http://www.mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=31780&start=140#p1358954
Категория: Хоби
Прочетен: 3904 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.08.2009 14:41
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683178
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Юли, 2009  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031