Интересни рецепти събрани (копирани) от нета -
сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :)
повечето са от:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/
Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Постинги в блога от 01.07.2009 г.
01.07.2009 16:09 -
Соленки с крема сирене
Продукти
250 гр.маргарин
2 пакетчета крема сирене
1 ч.л.сол
брашно за омесване на еластично тесто
разбито яйце за намазване
ким,сусам,маково семе
Приготвяне
От маргарина,сиренето,солта и брашното се замесва меко,еластично тесто.
Разточва се на тънка кора и се изрязват соленки на дребни фигурки.
Подреждат се в тава,покрита с хартия за печене,намазват се с яйце и се поръсват с ким,сусам или мак.
Соленките се пекат в предварително загрята на 170*фурна до зачервяване.
yoli-www.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8
01.07.2009 15:41 -
Шарени пурички
Шарени пурички
Продукти
кори за баница
1 връзка лобода
1/2 глава стар лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
20 гр.масло
сол на вкус
150 гр.кашкавалена извара
1 яйце
сол на вкус
течно масло за намазване
Приготвяне
* Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Прибавете листата от лободата и задушете още 1 ,2 мин. Оставете да изстине. Сложете лободата в подходящ съд , добавете нарязаните копър и магданоз , скилидките чесън и пюрирайте с пасатор на гладко пюре. Овкусете със сол.
* Смесете изварата с яйцето и пасирайте на фин крем. Овкусете със сол.
* Разрежете една кора на две по дължина. Намажете я с масло. В две отделни полиетиленови пликчета (или в два поша) сипете зелената и бялата смес. С ножица отрежете ъглите им за да получите малък отвор. В края на кората щприцовайте по малко от двата крема като ги редувате. Завийте на тънка пуричка така,че да се получат два пласта от кората. Ако желаете по-дебела пуричка , завийте я повече пъти. Отрежете кората с нож и завийте следващата пуричка. Намажете с малко масло и изпечете в предварително загрята на 200* фурна да порозовяване.
yoli-www.blogspot.com/2008_10_01_archive.html
Продукти
кори за баница
1 връзка лобода
1/2 глава стар лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
20 гр.масло
сол на вкус
150 гр.кашкавалена извара
1 яйце
сол на вкус
течно масло за намазване
Приготвяне
* Нарежете лука на ситно и го задушете в маслото. Прибавете листата от лободата и задушете още 1 ,2 мин. Оставете да изстине. Сложете лободата в подходящ съд , добавете нарязаните копър и магданоз , скилидките чесън и пюрирайте с пасатор на гладко пюре. Овкусете със сол.
* Смесете изварата с яйцето и пасирайте на фин крем. Овкусете със сол.
* Разрежете една кора на две по дължина. Намажете я с масло. В две отделни полиетиленови пликчета (или в два поша) сипете зелената и бялата смес. С ножица отрежете ъглите им за да получите малък отвор. В края на кората щприцовайте по малко от двата крема като ги редувате. Завийте на тънка пуричка така,че да се получат два пласта от кората. Ако желаете по-дебела пуричка , завийте я повече пъти. Отрежете кората с нож и завийте следващата пуричка. Намажете с малко масло и изпечете в предварително загрята на 200* фурна да порозовяване.
yoli-www.blogspot.com/2008_10_01_archive.html
01.07.2009 15:37 -
Пълнени картофи с яйца и сирене в бекон
Сварявам няколко средни на големина картофа.Издълбавам ги с помоща на малка лъжичка.Посолявам ги и ги нареждам в тавичка.Увивам парче бекон около всеки картоф.На дъното поставям резенче домат,натрошено сирене и чуквам по едно яйце.Запичам във фурната около 10 мин.Поднасям картофките украсени с магданоз.
lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/12/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8-%D1%81-%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD/
lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/12/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8-%D1%81-%D1%8F%D0%B9%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD/
01.07.2009 15:33 -
Запеканка “Нели”
Рецепта,която ми изпрати моя приятелка от Габрово . Нели,мила моя ,благодаря ти !
И така…тази запеканка се приготвя много лесно,а е толкова вкусна ! Продуктите са “на око”.При мен за средно голяма керамична тавичка ми бяха необходими 6-7 големи печени чушки,около 400 гр. наденички тип Франкфурт,300 гр. кашкавал,2 яйца и 2 с.л. брашно,сол на вкус
Нареждаме се в тавичката ред печени чушки,ред кремвирши/наденички/,ред настърган кашкавал…редуват се така,докато свършат.Накрая заливаме с разбити яйца с малко брашно,поръсваме настърган кашкавал и печем докато се зачерви кашкавалчето.
lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/12/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8/
01.07.2009 15:19 -
предястие "Желирано гнездо" - didinka_vn
"Желирани гнезда" рецептата е от Фиеста ТВ
продукти: шунка, кисели краставички, царевица, сварени яйца колкото порцийки толкова яйца, зеленчуков бульон, желатин.
Накиснатият и разтворен желатин сипваме в горещият бульон и оставяме да изстива. Шунката и киселите краставички се режат на ивички. В десертни купички поставяме ивички шунка, кисели краставички и оформяме гнездо сипваме малко царевичка и поставяме по едно сварено яйце по средата, като се подреди заливаме с бульона и го оставяме в хладилника да се желира. После обръщаме в чинийка.
http://www.mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=31780&start=140#p1358954
Търсене