Интересни рецепти събрани (копирани) от нета -
сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :)
повечето са от:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/
Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Постинги в блога от 26.06.2009 г.
26.06.2009 14:51 -
Вкусни картофени палачинки с пилешко месо - zoya4
Вкусни картофени палачинки с пилешко месо
Продукти за 4 порции
пилешко месо
4 картофа
4 яйца
250 мл.прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.нарязани зелени подправки
олио
Приготвяне
Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората.След това се охлаждат и настъргват на едро ренде.В купа се разбиватдобре с миксер яйцата, добавят се млякото и толкова брашно,че да се получи гъстотата на палачинково тесто. На ситно се нарязват зеленият лук и подправките, смесват се с картофите и се заливат с палачинковата смес. Овкусяват се със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо, се добавя още мляко или брашно.
На средно силен котлон се загрява тефлонов тиган, намазнен с малко олио, с черпак се сипва от тестото и се изпържват палачинките от двете страни.
Пилекото месо (филе), се нарязва на малки парчета, овкусява се предварително по желание (сол, черен пипер, риган и малко канела), и се запържва леко до златисто!
Добавя се сметана и мариновани гъбки по желание и зеленчуци, къри (въпрос на вкус и предпочитание) и се доизпича в фурна до сгъстяване на сметановия сос.
mama.btv.bg/forum/viewtopic.php
Продукти за 4 порции
пилешко месо
4 картофа
4 яйца
250 мл.прясно мляко
брашно за сгъстяване
сол на вкус
1 връзка зелен лук
2 с.л.нарязани зелени подправки
олио
Приготвяне
Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората.След това се охлаждат и настъргват на едро ренде.В купа се разбиватдобре с миксер яйцата, добавят се млякото и толкова брашно,че да се получи гъстотата на палачинково тесто. На ситно се нарязват зеленият лук и подправките, смесват се с картофите и се заливат с палачинковата смес. Овкусяват се със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо, се добавя още мляко или брашно.
На средно силен котлон се загрява тефлонов тиган, намазнен с малко олио, с черпак се сипва от тестото и се изпържват палачинките от двете страни.
Пилекото месо (филе), се нарязва на малки парчета, овкусява се предварително по желание (сол, черен пипер, риган и малко канела), и се запържва леко до златисто!
Добавя се сметана и мариновани гъбки по желание и зеленчуци, къри (въпрос на вкус и предпочитание) и се доизпича в фурна до сгъстяване на сметановия сос.
mama.btv.bg/forum/viewtopic.php
Търсене