Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3683918 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от 09.06.2008 г.
09.06.2008 18:20 - Баница с мляко
Продукти: един пакет готови точени кори, масло, сирене, яйца, прясно мляко.

Вземам по две от корите, защото по една е много тънко, намазвам ги с разтопеното масло,
изсипвам от сместта от разбърканите яйца и натрошено сирене. Завивам корите на руло и
ги подреждам в тава, предварително намазнена с малко разтопено масло.
От горе изсипвам от сместта, колкото е останало, поливам с прясно мляко и пека в предварително загрята фурна.

Суровата баница  image
 image

И готова изпечена image
image
Категория: Хоби
Прочетен: 3660 Коментари: 3 Гласове: 0
09.06.2008 18:06 - Млечни пасти
Млечни пасти (с кондензирано мляко)
-----------------------------------
1. Загрява се фурната.
2. Разтопява се 120 г масло/маргарин в тавичка
3. Отгоре се наръсват трохи от бисквити (бисквитите се слагат в найлонова торбичка и се намачкват с точилката или с бутилка) - 1.5 ч.ч.
4. Отгоре се изсипват 1-2 кутийки кондензирано мляко и се заглажда с нож. Върху млякото се нареждат парченца от 1-2 шоколада, ръси се кокос - около 1 ч.ч. и върху него 1 ч.ч. счукани орехи. Притиска се с опакото на лъжица.
5. Пече се 20 минути, след като изстине се разрязва на кубчета и се съхранява на хладно (ако го опазите).

Dulce de leche

2 л мляко,
2.5 ч.ч. захар
щипка сода

1. Сварява се млякото със захарта.
2. Прибавя се содата и се вари на много слаб огън като се бърка от време на време.

Млякото се изпарява и се получава крем.

Именно този крем, който всъщност е домашно кондензирано мляко се използва за сладкиши, торти, пасти, сладки сосове и т.н. А синът ми е специалист на палачинки с Dulce de leche.... чува се преглъщане на слюнка.

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.189.html
Категория: Хоби
Прочетен: 2421 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 09.08.2009 13:13
2 яйца
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. стопен маргарин или олио
2 ч. ч. брашно
2 с. л. сладко
1 ванилия
1 к. л. сода
1 с. л. какао

Всичко разбърквате, сипвате в чашки за крем карамел или за мъфини и печете около половин час. За вентилатор - 150 градуса, обикновена - 160. Не е нужно да обмазвате чашките, само ги изплакнете с вода преди да сипете сместа. Не залепват  image Пълнете 2/3-ти, че бухват доста. От моя калибър са 20, в чашки за крем карамел са по-малко, но са по-големи и по-красиви, защото бухват повече и се разпукват като рози. На който му се занимава може да си ги шари - като отделите малко смес и в нея сложите какаото, също става много красиво. На вкус стават точно като онези кексчета, които даваха едно време в ученическите столове, пак в чашки бяха, за който ги помни.  image
image


image
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=243588.0
Категория: Хоби
Прочетен: 2894 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 09.08.2009 13:14
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683918
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Юни, 2008  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30