Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Интересни рецепти събрани (копирани) от нета - сполучливи или предстоящи да бъдат опитани :) повечето са от: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.msg461974#msg461974 и от: http://mama.btv.bg/forum/viewforum.php?f=114, и от: http://www.gotvetesmen.com/forum/ Не претендирам за авторство - нито на рецептите, нито на снимките им!!!
Автор: benyta Категория: Хоби
Прочетен: 3683369 Постинги: 119 Коментари: 1580
Постинги в блога от 08.04.2008 г.
Направих някаква мерината - комбинирана от доста рецепти... най много да не става за ядене  image пък са си близо 3 кила мръв image
Така... сложих
2-3 с.л мед
3-4 с.л тъмен соев сос
2 с.л     горчица
1 с.л     чили сос
1/2 ч.ч  мляко
1 ч.ч     бяло вино
1 с.л     червен пипер
2 скилидки чесън
сол, чер пипер, кимион, глутамат
малко олио
и между редовете мръв - лук на шайбички

Утре мисля да ги наредя в тавичка с топено сирене и гъби с малко вино... и покрито с фолио

Ще споделя какъв е резултата :)
Категория: Хоби
Прочетен: 2633 Коментари: 1 Гласове: 0
  • 120 г брашно
  • 2 бр. яйца
  • 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) прясно мляко
  • олио за пържене
  • 500 г спанак
  • 30 г масло
  • 300 г сос Бешамел
  • 100 г сирене
  • черен пипер
  • сол

Яйцата се разбиват със сол, млякото и брашното и сместа се оставя малко да престои. Прави се сос бешамел, прибавя се настърганото сирене и се изчаква да се стопи. Добре сварения и отцеден спанак се нарязва на ситно, посолява се и се изпържва в маслото. От приготвеното тесто се правят палачинки, поставя се по малко спаначена смес и се завиват на руло, след което се заливат с горещ сос.

http://www.receptite.com/recepta.php?r=2303
Категория: Хоби
Прочетен: 1441 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.08.2009 13:30

Продукти:
1 торбичка коприва (100-200гр.)
50 гр. масло
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
100 гр. бяло сирене
1 яйце

Маслото се стопява в тенджера или дълбок тиган и в него се задушават ситно нарязаните лук и чесън. Докато правите това, е добре да попарите копривата. След като я отцедите, добавяте и нея и разбърквате. Копривата не пуска толкова вода, колкото спанака, например, затова е добре да се долее малко вода (около чаша). Разбърквате периодично, докато копривата омекне и стане на каша (отнема около 10 минути). След това добавяте натрошеното сирене, а след минута-две и яйцето. Разбърква се и след още няколко минути се сваля от огъня. Накрая подправете с прясно смлян черен пипер и сол на вкус. Готово!
http://nojivilichka.wordpress.com/2007/03/29/djurkana-kopriva/

Категория: Хоби
Прочетен: 6916 Коментари: 16 Гласове: 0
Последна промяна: 09.08.2009 12:58
Търсене

За този блог
Автор: benyta
Категория: Хоби
Прочетен: 3683369
Постинги: 119
Коментари: 1580
Гласове: 616
Архив
Календар
«  Април, 2008  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930