Така... сложих
2-3 с.л мед
3-4 с.л тъмен соев сос
2 с.л горчица
1 с.л чили сос
1/2 ч.ч мляко
1 ч.ч бяло вино
1 с.л червен пипер
2 скилидки чесън
сол, чер пипер, кимион, глутамат
малко олио
и между редовете мръв - лук на шайбички
Утре мисля да ги наредя в тавичка с топено сирене и гъби с малко вино... и покрито с фолио
Ще споделя какъв е резултата :)
- 120 г брашно
- 2 бр. яйца
- 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) прясно мляко
- олио за пържене
- 500 г спанак
- 30 г масло
- 300 г сос Бешамел
- 100 г сирене
- черен пипер
- сол
Яйцата се разбиват със сол, млякото и брашното и сместа се оставя малко да престои. Прави се сос бешамел, прибавя се настърганото сирене и се изчаква да се стопи. Добре сварения и отцеден спанак се нарязва на ситно, посолява се и се изпържва в маслото. От приготвеното тесто се правят палачинки, поставя се по малко спаначена смес и се завиват на руло, след което се заливат с горещ сос.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=2303
Продукти:
1 торбичка коприва (100-200гр.)
50 гр. масло
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
100 гр. бяло сирене
1 яйце
Маслото се стопява в тенджера или дълбок тиган и в него се задушават ситно нарязаните лук и чесън. Докато правите това, е добре да попарите копривата. След като я отцедите, добавяте и нея и разбърквате. Копривата не пуска толкова вода, колкото спанака, например, затова е добре да се долее малко вода (около чаша). Разбърквате периодично, докато копривата омекне и стане на каша (отнема около 10 минути). След това добавяте натрошеното сирене, а след минута-две и яйцето. Разбърква се и след още няколко минути се сваля от огъня. Накрая подправете с прясно смлян черен пипер и сол на вкус. Готово!
http://nojivilichka.wordpress.com/2007/03/29/djurkana-kopriva/