Продукти:
1 пакет кори за баница
1-2 яйца
извара или сирене, или и двете
1-2-3 червени печени чушки – ситно накълцани или пасирани
Може да се сложи и 1-2 лъжици кисело мляко с малко сода.
соев сос, кимион
олио
за заливката
Ѕ майонеза
Приготвяне:
Разбъркват се всичко продукти. Добавят се подправки на вкус.
Корите за баница се нарязват 4-5 ивици с ширина около 4 пръста (по свивките им).
С лъжичка се намазва леко ивицата с олио. В единия и край се слага лъжица от плънката и се завива на триъгълник, като се завиват по 2-3 листа едновременно. Така докато свършат листата ии мястото в тавата :) Готовата баничка се слага в тавата, така че да се настъпи свободния край. Като се наредят всички банички – плътно една до друга се разбива майонезата 1:1 с вода и се заливат. Отгоре може да се поръсят с ким или сусам и се пекат в умерена фурна.
В плънката може да се накълцаи колбасче.
За маринатата(за 500 грама месо)
4 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. лютеница(дом.пюре);
1 с.л. лимонов сок
Марината се разбива до гладкост, заливат се крилцата, объркват се, и се оставят да престоят в хладилник поне 8 часа, като е желателно да е в по-дълбок съд, за да са покрити крилцата.
Пекат се в умерена фурна, в тава, като се изсипват заедно с марината, не се добавя НИКАКВА мазнина(иначе замирисва на пържено ), докато хванат тъмна коричка. Може да се обърнат, за да се запекат равномерно. И таз ,манджа да ви е вкусна:)
http://forum.bg-mamma.com